Werelddag van de Digitale Duurzaamheid 2021

  • Donderdag 4 november 2021

  • Online en op locatie

  • 09:00


I

eder jaar, op de eerste donderdag van november, is het de Werelddag van de Digitale Duurzaamheid. Wereldwijd besteden archieven, musea, bibliotheken en andere (erfgoed)organisaties op deze dag aandacht aan het duurzaam toegankelijk maken van digitale collecties. Zo ook het Netwerk Digitaal Erfgoed met een grensverleggend symposium op 4 november!


Het thema voor dit jaar is ’Breaking Down Barriers’. Het is een kans om te laten zien hoe je digitaal erfgoed verbindt, ontsluit en daarmee een blijvende impact creëert door erfgoedinformatie duurzaam toegankelijk te maken.

Op donderdag 4 november organiseren we vanuit het Netwerk Digitaal Erfgoed een (bijna) dagvullend en interactief symposium waarbij we over de grenzen kijken, vooral bij elkaar. Thema’s als ‘preservation headaches’ en Preservation Watch nodigen alvast uit tot gesprek.

Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie over het programma en hoe je je kunt aanmelden voor deze hybride dag.

World Digital Preservation Day (WDPD) werd in 2017 in het leven geroepen door de Digital Preservation Coalition (DPC) en een groot aantal internationale partners, waaronder het Netwerk Digitaal Erfgoed. Deze dag vieren archieven, musea, bibliotheken en andere (erfgoed)instellingen wereldwijd wat er al is bereikt op het gebied van duurzame toegankelijkheid.

Zoals ieder jaar draait de Werelddag van de Digitale Duurzaamheid om het delen van elkaars werk, kennis en projecten met nationale en internationale erfgoedinstellingen. Dat start al vóór 4 november. We zien je werk, tips of jouw ‘digital preservation day’ graag al voorbijkomen op social media. Dat kan met een foto, video of hoe je jouw kijk op duurzame toegankelijkheid van digitale informatie ook maar met ons wilt delen. Gebruik de hashtag #WDPD2021 op social media.

Gerelateerde evenementen