Doe mee met de Maand van het digitaal erfgoed en ontdek wat Nederlandse organisaties doen op het gebied van digitaal erfgoed. De hele maand november presenteren zij vakontwikkelingen op locatie en online.

Foto: Sebastiaan ter Burg, CC BY 4.0

Een maand vol kennis en inspiratie

De afgelopen jaren hebben we veel stappen gezet in de digitalisering van cultuur en erfgoed. De Maand van het digitaal erfgoed is een mooi moment om de resultaten te delen en om vooruit te kijken naar de kansen die er liggen.

Welke tools kun je gebruiken om digitale collecties naar het publiek te brengen? Wat zijn de geleerde lessen van collega’s? En hoe kun je die in je eigen praktijk toepassen? Volg workshops, lezingen en symposia die netwerkpartners organiseren en laat je inspireren voor je plannen voor 2022.

Heb je een collectie op het gebied van podiumkunsten, design en digitale cultuur? De netwerken Podiumkunst.net en het Netwerk Archieven Design en Digitale Cultuur praten je bij over ontwikkelingen.

Voor wie

De Maand van het Digitaal Erfgoed is er voor alle professionals en vrijwilligers binnen de erfgoedsector, de ontwerpsector, digitale cultuur en podiumkunsten. Bijvoorbeeld mensen die verantwoordelijk zijn voor de digitalisering, collectiebeheer of medewerkers die zich bezighouden met communicatie en publiekstaken. Ook cultuurmakers, journalisten, onderzoekers/studenten en andere professionals zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de events.

Hoe kun je meedoen?

Volg het programmaoverzicht om je tijdig aan te melden. Wil je ook met een activiteit in de agenda opgenomen worden, laat het weten via info@netwerkdigitaalerfgoed.nl.

Blijf op de hoogte

Volg de maand via Twitter of LinkedIn