Communicatie toolkit

Het Netwerk Digitaal Erfgoed (NDE) is opgezet als organisatienetwerk en heeft als doel: digitaal erfgoed beter houdbaar, bruikbaar en zichtbaar maken, volgens de uitgangspunten en ambities van de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed. Hiervoor voeren diverse organisaties en sectoren werkprogramma’s uit, en ontwikkelen zij kennisproducten en gezamenlijke diensten. Netwerkcommunicatie speelt hierin een belangrijke rol. Voor, door en mét betrokken netwerkpartners en community’s, op relevante momenten en kanalen, willen we onze doelgroepen informeren en activeren.

Heb je vragen?

Neem contact op via info@netwerkdigitaalerfgoed.nl.

Identiteit en huisstijl-manuals

Het Netwerk Digitaal Erfgoed heeft een open en verbonden identiteit met herkenbare stijlelementen, waaronder diverse logo’s. Deze zijn goed toe te passen door communicatieadviseurs, vormgevers en projectleiders, aan de hand van huisstijl-manuals voor o.a. kleurgebruik, rapporten, grafieken en presentaties. Deze manuals en sjablonen zijn aangepast aan de eisen van digitale toegankelijkheid.

  1. Logo en grids: het NDE-logo is er in het Nederlands en het Engels. Hier vind je richtlijnen voor ‘branding’ met o.a. gecombineerde logo’s, en de weergave van het verbonden netwerk.
  2. Kleurenpalet: het NDE heeft als kenmerkende hoofdkleur een heldere kleur blauw. Daarnaast zijn er  secundaire en tertiaire kleuren.
  3. Lettertype, typografie en sjablonen: voorbeelden voor het toepassen van lettertypes, de weergave van headers en voetnoten, URL’s in diverse print en online uitingen.
  4. Grafieken: specifiek een herkenbare stijl voor grafieken en tabellen met passend kleurgebruik.
  5. Grafische toepassing en fotografie: in het NDE-logo is een ‘e’ te herkennen. Dit is de grafische weergave van het netwerk soms gecombineerd met blauwe lijnen. De toepassing hiervan luistert vrij nauw.

Vrijstaand logo Nederlands

Vrijstaand logo Engels

Voorbeeld grafisch netwerk

Logo voor meerdere samenwerkende partners, Nederlands en Engels

Logosets

Hieronder vind je de logosets in het Nederlands en in het Engels in de voorkomende kleuren zwart, blauw en wit/transparant. Het logo wordt losstaand gebruikt en soms als partnerlogo. Het NDE-logo kan onder bepaalde voorwaarden meekleuren met de huisstijl van een NDE-partner. Gebruik de handleiding voor regels en voorbeelden van een juist gebruik van de logo’s. Voor vormgevers en drukkers zijn de CMYK-varianten en vectorbestanden op aanvraag beschikbaar.

Presentatiesjabloon

Het presentatiesjabloon is in het Nederlands en het Engels beschikbaar voor Powerpoint en Google Slides. Het logo van je eigen instelling kun je desgewenst plaatsen naast of boven het logo van het Netwerk Digitaal Erfgoed.

Rapportsjabloon

Het rapportsjabloon is in het Nederlands beschikbaar voor Word en Google-docs. De instructie voor het gebruik van het sjabloon vind je in het sjabloon zelf. De Engelse variant van de documenten volgt zo snel mogelijk.