Vergroot het bereik van je digitaal erfgoedcollectie: doe mee met het NDE-project Versnellen

  • Dinsdag 25 juni 2024

  • Online

  • 15.00 - 16.00 uur


A

Als erfgoedorganisatie wil je niets liever jouw collectie verbinden met andere collecties en kennis. Het project Versnellen biedt financiële middelen en hulp om je hierbij te ondersteunen. Ontdek alle mogelijkheden tijdens ons webinar.


Het DAF Museum in Eindhoven heeft een beroep gedaan op het NDE-project Versnellen om een nieuw collectie-informatiesysteem aan te schaffen. Zo kunnen ze niet alleen hun digitaal erfgoed toegankelijk maken voor een groter publiek, maar ook hun eigen collectie verbinden met die van andere erfgoedorganisaties. Hoe dit precies in zijn werk ging, hoor je in de nieuwste podcasteditie van ‘Paulus en de Nijs op reis door het digitaal erfgoed’.

 

Tijdens dit webinar krijg je informatie over het project Versnellen en hoe je jouw collectie NDE-compatibel kunt maken. We bespreken hoe je je collectie-informatiesysteem geschikt  kunt maken om linked data te publiceren. En zo je collectie te verbinden met andere collecties en kennis! En natuurlijk is er ook alle ruimte om al je vragen te stellen aan de coördinator Versnellen.

Gerelateerde evenementen

Deel je beeld: nu aan de slag met IIIF

Na het succesvolle event ‘Deel je beeld: Wat kan je met IIIF’ presenteren we een inspirerend webinar. Hierin hoor je hoe het International Image Interoperability…

Webinar

Maandag 24 juni 2024

Online

15.00. -16.00 uur

    Implementatie
Data-doe-workshop: Aan de slag met Open Refine

In deze workshop van de Datawerkplaats Utrecht ga je aan de slag met Open Refine, een online tool om bulkaanpassingen te doen in je collectieregistratie.…

Woensdag 6 november 2024

Grote Huis Oostbroek, De Bilt

13.30 - 17.00 uur

    Implementatie
Data-doe-workshop: Aan de slag met het Termennetwerk

In deze praktische bijeenkomst van de Datawerkplaats Utrecht ga je zelf aan de slag met het toevoegen van termen aan je eigen collectieregistratie.

Workshop

Dinsdag 24 september 2024

Grote Huis Oostbroek, De Bilt

13.30 - 17.00 uur

    Implementatie