CIDOC 2024

  • Maandag 11 - vrijdag 15 november 2024

  • Rijksmuseum Amsterdam

  • 10.00 - 16.30 uur


D

De vijfdaagse conferentie CIDOC richt zich op het makkelijker (her)gebruiken van collectieinformatie. Verschillende inspanningen worden verkend, variërend in reikwijdte, inhoud, geografie of thema. Daarnaast worden lessen uit het ontwikkelen van sociale, analoge en digitale kennisnetwerken omarmd. Het doel is om dit werk te inspireren, uit te breiden en beter te verbinden.


Alles is verbonden

De verhalen die museumcollecties vertellen, verbinden mensen met ideeën en gebeurtenissen over de hele wereld. Onderzoeks- en documentatiepraktijken bestaan steeds vaker uit samenwerkingen tussen organisaties, gemeenschappen en andere belanghebbenden. Bovendien worden kennisnetwerken tegenwoordig meer dan ooit ook in de digitale ruimte ontwikkeld.

Duurzame verbindingen: kennisnetwerken bouwen

Dit onderstreept de cruciale rol van connectiviteit en samenwerking bij het bevorderen van museumdocumentatie en kennisdeling. Deze vijfdaagse conferentie verkent de inspanningen om het (her)gebruik van collectieinformatie te faciliteren – variërend in reikwijdte, inhoud, geografie en thema – en de lessen te omarmen die zijn geleerd bij het ontwikkelen van sociale, analoge of digitale kennisnetwerken. Met als doel: dit werk te inspireren, uit te breiden en te verbinden.

Beeld: Voytikof – CC BY-SA 2.5

Gerelateerde evenementen

iPRES 2024

De International Conference on Digital Preservation oftewel iPRES brengt professionals uit verschillende sectoren en domeinen samen om nieuwe en baanbrekende inzichten te delen op het…

Conferentie

16-20 september 2024

Gent

09:00

Houdbaar
Landelijke Time Machine-dag

In de Maand van het digitaal erfgoed organiseren Amsterdam Time Machine en Hilversum Time Machine een middag voor alle Time Machines en iedereen die op…

Event

Donderdag 21 november 2024

Amsterdam

n.t.b.

Zichtbaar