Webinar Digitaal Dekoloniseren

  • Donderdag 2 maart 2023

  • Online

  • 15.00-17.00 uur


E

Een groep erfgoedprofessionals volgt in januari en februari 2023 de derde editie van de cursus Digitaal Dekoloniseren. Een cursus die het Heritage Lab, in samenwerking met het Netwerk Digitaal Erfgoed, heeft ontwikkeld. In een afsluitend webinar vertellen de deelnemers over de casussen waaraan zij hebben gewerkt. Van het opzetten van nieuwe woordenlijsten tot quick wins die je direct in je praktijk kunt toepassen.


In deze editie van het erfgoedlab Digitaal Dekoloniseren gaan 21 deelnemers aan de slag met de impact van dekolonisatie op collectiebeschrijvingen, perspectieven én registratiesystemen. Ze doen dat aan de hand van een eigen casus onder begeleiding van experts. Op donderdag 2 maart (15-17 uur) doen ze hiervan verslag in een open webinar.

Open afsluitend webinar

Benieuwd naar de leermomenten van de deelnemers en wat je hiermee kunt doen in je eigen organisatie? Meld je aan voor het gratis webinar via onderstaande link.

Gerelateerde evenementen

Kick-off Datawerkplaats Fryslân

Loop je er soms tegen aan dat je collectie-registratiesysteem tikfouten bevat, ontbrekende data of verouderde gegevens heeft? Stichting Erfgoed & Publiek heeft sinds kort een…

Event

Woensdag 19 juni 2024

Museum Heerenveen

13.00 -16.00 uur

    Implementatie