LimburgCollectie Kennissessie: de Informatieplanner

  • Vrijdag 22 april 2022

  • Online

  • 10.00-12.00 uur


W

Wil je als erfgoedinstelling de digitale infrastructuur rondom de digitale collectie én de digitale informatie erover in kaart brengen? Met de nieuwe tool ‘Informatieplanner’ maak je in vijf stappen een informatieplan. Huis voor de Kunsten Limburg organiseert een online kennissessie over deze Informatieplanner op 22 april voor medewerkers van erfgoedorganisaties in Limburg.


Met de Informatieplanner inventariseer, onderzoek en maak je plannen om je digitale collectie duurzaam te bewaren en nog beter te presenteren aan het publiek. De eerste gebruikers zijn enthousiast over deze tool die je helpt grip te krijgen op je informatiebeleid. De ontwikkelaar van de tool, Sies Vonk, is aanwezig om de deelnemers wegwijs te maken tijdens deze interactieve sessie.

Iedereen die meer wil weten over de Informatieplanner is welkom, ook als je buiten Limburg werkzaam bent. De casussen die besproken worden hebben betrekking op Limburgs erfgoed.

Aanmelden voor de kennissessie kan via onderstaande knop. Deelname is gratis. Kort voor aanvang ontvang je van Huis voor de Kunsten Limburg een link om deel te nemen via Teams.

Gerelateerde evenementen

Deel je beeld: nu aan de slag met IIIF

Na het succesvolle event ‘Deel je beeld: Wat kan je met IIIF’ presenteren we een inspirerend webinar. Hierin hoor je hoe het International Image Interoperability…

Webinar

Maandag 24 juni 2024

Online

15.00. -16.00 uur

    Implementatie
Data-doe-workshop: Aan de slag met Open Refine

In deze workshop van de Datawerkplaats Utrecht ga je aan de slag met Open Refine, een online tool om bulkaanpassingen te doen in je collectieregistratie.…

Woensdag 6 november 2024

Grote Huis Oostbroek, De Bilt

13.30 - 17.00 uur

    Implementatie