Kennismaking met collectieregistratiesystemen

  • Maandag 30 januari 2024

  • Online

  • 9.00 - 12.30 uur


D

Digitale erfgoedcollecties wil je als organisatie op een duurzame wijze te bewaren, verbinden en presenteren. Hiervoor dien je gebruik te maken van een collectieregistratiesysteem dat voldoet aan de uitgangspunten (ook wel NDE-compatibiliteit genoemd) van Netwerk Digitaal Erfgoed. Maar hoe kies je een systeem dat bij jouw organisatie past? Kom naar deze dan bijeenkomst en maak kennis met verschillende collectieregistratiesystemen.


In drie rondes maak je kennis met diverse leveranciers van collectieregistratiesystemen. Zij zullen hierbij tonen op welke manier je binnen de oplossing gebruik kunt maken van NDE-compatibiliteit. Ook is er ruimte voor vragen en discussie:

Ook krijg je handvatten hoe je een collectieregistratiesysteem kiest dat bij jouw organisatie past. En hoe je bijvoorbeeld een (beknopt) Programma van Eisen hiervoor kunt opstellen.

Gerelateerde evenementen

Deel je beeld: nu aan de slag met IIIF

Na het succesvolle event ‘Deel je beeld: Wat kan je met IIIF’ presenteren we een inspirerend webinar. Hierin hoor je hoe het International Image Interoperability…

Webinar

Maandag 24 juni 2024

Online

15.00. -16.00 uur

    Implementatie