Leuk dat je geïnteresseerd bent om deel te nemen! Het is eigenlijk heel simpel. Meld je meteen aan voor de nieuwsbrief. Zo mis je geen enkele contentronde. En we houden je ook op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Geen zorg: we spammen niet en je kan je altijd weer afmelden als het toch niets voor jou is.

Website Geheugen van Nederland

Ingeschreven, en nu?

Door in te schrijven voor de nieuwsbrief mis je geen enkele inschrijfronde om deel te nemen met content van jouw erfgoedinstelling. Ook blijf je zo op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Lees de laatste nieuwsbrieven van juni 2022 en maart 2022.

Hoe werkt het?

Meedoen aan Geheugen van Nederland met jouw organisatie is eigenlijk heel simpel. Op dit moment werken we ieder kwartaal met een ‘contentronde’. Hieronder staat in drie stappen uitgelegd hoe dit werkt en waar je mee te maken krijgt als je mee wilt doen aan Geheugen van Nederland.

  1. Insturen digitale collectie, object of verhaal
    Ieder kwartaal krijgen erfgoedorganisaties die zich hebben opgegeven voor de nieuwsbrief een oproep om bij te dragen aan een specifiek thema. De thema’s in 2022 zijn Flora & Fauna, Reizen, Nepnieuws en Familie. Op de website van Geheugen van Nederland vind je de eerder behandelde thema’s. Ook de redactie van Geheugen van Nederland gaat actief op zoek naar verhalen, zodat we een rijk thema vanuit verschillende perspectieven kunnen belichten en nieuwe organisaties kunnen betrekken en kennis laten maken met de campagne. Daarnaast vindt er een vrijblijvend redactienetwerkoverleg plaats om het thema en de verschillende onderwerpen te bespreken.
  2. Redactieslag voor sociale media en website
    Vervolgens gaat de redactie van Geheugen van Nederland aan de slag met de ingestuurde verhalen en worden deze verhalen uitgewerkt. Daarnaast is er een inclusiviteitscheck. Samen met een themaredacteur en social content-specialisten worden de stukken uitgewerkt voor sociale media en de website. Ieder communicatiekanaal heeft namelijk zijn eigen insteek en vorm om de interesse van de doelgroep te wekken en voor maximale impact te zorgen. De uitgewerkte verhalen worden ter goedkeuring gedeeld met de betrokken erfgoedinstellingen.
  3. Akkoord? Publiceren en delen maar!
    Zijn de verhalen akkoord? Dan kunnen we de verhalen publiceren en delen. De redactie geeft terugkoppeling over wanneer het verhaal wordt gepubliceerd. We nodigen erfgoedinstellingen uit om het verhaal zelf ook te delen op dat moment om de ‘olievlek’ verder te verspreiden. Zo werken we samen aan een breder bereik van de erfgoedcollecties van jouw erfgoedinstelling!

 

Er liggen plannen klaar om op een nog laagdrempeligere manier mee te doen met Geheugen van Nederland. Houd de nieuwsbrief in de gaten om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Deelnemen aan het redactienetwerk?

Gezocht: verhalen met het thema Familie

In oktober 2022 verzamelt de redactie van Geheugen van Nederland verhalen over Familie. Heb je een leuk idee voor dit thema? Heeft jouw erfgoedinstelling digitale objecten, collecties of verhalen die binnen dit thema passen en die je graag onder de aandacht wilt brengen?

Laat het weten aan de redactie