De vierde editie van de Maand van het digitaal erfgoed komt eraan. Ook dit jaar is het dé kans om de nieuwste resultaten en ontwikkelingen op het gebied van cultuur, erfgoed, onderwijs en onderzoek te delen of te ontdekken.

Een maand vol kennis en inspiratie

De Maand van het digitaal erfgoed is hét event voor en door Nederlandse organisaties op het gebied van cultuur, erfgoed, onderwijs en onderzoek. Dit jaar vieren we de vierde editie. Een perfecte gelegenheid om resultaten, nieuws en ontwikkelingen rond digitalisering van cultuur te delen en vooruit te kijken naar de kansen die er liggen. Volg workshops, lezingen en symposia die partners in het netwerk organiseren en laat je inspireren voor je plannen voor 2025.

Voor wie

De Maand van het digitaal erfgoed is er voor alle professionals en vrijwilligers binnen de erfgoedsector, de ontwerpsector, digitale cultuur en podiumkunsten. Denk aan mensen die verantwoordelijk zijn voor digitalisering, collectiebeheer of communicatie en publiekstaken. Ook cultuurmakers, journalisten, onderzoekers, studenten en andere professionals zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de events.

Hoe kun je meedoen?

Je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de presentaties, workshops, symposia, kennissessies en andere activiteiten tijdens de Maand van het digitaal erfgoed. Wil je op de hoogte blijven van wat er gaat komen? Houd het programma op de site in de gaten of schrijf je in voor de NDE-nieuwsbrief.

Een greep uit het programma:

 

Maand van het digitaal erfgoed 2021, 2022 en 2013

Bekijk welke activiteiten er in de Maand van het digitaal erfgoed 2021, 2022 en 2023 plaatsvonden en lees de terugblikken van 2021, 2022 en 2023 terug