Data-doe-workshop: Aan de slag met Open Refine

  • Woensdag 6 november 2024

  • Grote Huis Oostbroek, De Bilt

  • 13.30 - 17.00 uur


I

In deze workshop van de Datawerkplaats Utrecht ga je aan de slag met Open Refine, een online tool om bulkaanpassingen te doen in je collectieregistratie. Datacleaner Nynke Kuipers helpt je op weg en beantwoordt al je vragen.


Hoe zorg je ervoor dat jouw collectie klaar is om online gepresenteerd te worden en verbonden te worden met andere collecties? Daarvoor heb je ‘schone’ collectiedata nodig. Een handig hulpmiddel daarbij is Open Refine. Met deze online tool kun je bulkaanpassingen doen in je collectieregistratie. Tijdens deze bijeenkomst hoor je de belangrijkste ins & outs over Open Refine en ga je zelf aan de slag met je eigen collectiedata. Neem een laptop mee en een export van je collectiedata.

Gerelateerde evenementen

Deel je beeld: nu aan de slag met IIIF

Na het succesvolle event ‘Deel je beeld: Wat kan je met IIIF’ presenteren we een inspirerend webinar. Hierin hoor je hoe het International Image Interoperability…

Webinar

Maandag 24 juni 2024

Online

15.00. -16.00 uur

    Implementatie
Data-doe-workshop: Aan de slag met het Termennetwerk

In deze praktische bijeenkomst van de Datawerkplaats Utrecht ga je zelf aan de slag met het toevoegen van termen aan je eigen collectieregistratie.

Workshop

Dinsdag 24 september 2024

Grote Huis Oostbroek, De Bilt

13.30 - 17.00 uur

    Implementatie