Webinar Intermezzo – muziekcollecties met verbinding

  • Dinsdag 14 maart 2023

  • Online

  • 13.00 - 14.00 uur


H

Hoe kun je je muziekcollectie verbinden met onderzoekers, makers, muziekliefhebbers of andere collecties? Wat komt daarbij kijken en en wat helpt je daarbij? In dit AVA_Net webinar, in het kader van het project Polifonia, vertellen onder andere Poparchief Groningen en het Jazzarchief hoe zij dit aanpakken.


jazz zangeres Abbey Lincoln

Foto: Jazz zangeres Abbey Lincoln, 13-7-1966 (Jac. de Nijs, Nationaal Archief/Anefo – http://hdl.handle.net/10648/aaf2910a-d0b4-102d-bcf8-003048976d84)

Poparchief Groningen is een combinatie van een muziekarchief en online muziekdatabase met gedetailleerde informatie over de rijke geschiedenis van de popcultuur in stad en provincie Groningen. Coördinator Gert Plas (Groninger Archieven) vertelt over dit unieke platform en haar rol als hoeder en verbinder van het erfgoed van de Groningse muziekscene.

Podiumkunst.net verbindt de schatkamers van de Nederlandse podiumkunsten en stelt deze open voor makers, onderzoekers en liefhebbers. Frank Jochemsen (Nederlands Jazzarchief) vertelt over presentator Cees Schrama en zijn legendarische jazzprogramma Sesjun en hoe het Nederlands Jazzarchief bezig is om dit bijzondere muziekarchief via podiumkunst.net te verbinden met andere collecties.

Over Polifonia

Polifonia is een door de EU gefinancierd project met als doel Europees muzikaal erfgoed te ontsluiten en te verbinden met behulp van technologieën zoals linked open data, knowledge graphs en AI. Peter van Kranenburg (Meertens Instituut) illustreert de ambities en werkwijze van dit project aan de hand van de pilot ORGANS.

Gerelateerde evenementen

Kick-off Datawerkplaats Fryslân

Loop je er soms tegen aan dat je collectie-registratiesysteem tikfouten bevat, ontbrekende data of verouderde gegevens heeft? Stichting Erfgoed & Publiek heeft sinds kort een…

Event

Woensdag 19 juni 2024

Museum Heerenveen

13.00 -16.00 uur

    Implementatie