UITGESTELD: Uitreiking HackaLOD Awards 2021

  • Oorspronkelijke datum 27 november 2021; nieuwe datum volgt

  • nvt

  • 14.00 - 16.00 uur


D

De HackaLOD 2021 wordt uitgesteld naar een nader te bepalen datum in 2022. Daarom zullen er ook geen prijsuitreikingen zijn in de vorm van HackaLOD Awards. Benieuwd wat erfgoedhackers tijdens de uitgestelde HackaLOD 2021 naar 2022 voor vindingrijke toepassingen met erfgoeddata hebben bedacht? Houd deze site in de gaten voor een datum en locatie voor de nieuwe HackaLOD Awards. Dan presenteren tien teams hun virtual reality-toepassing, game of app alsnog. Verder worden er prijzen uitgereikt en geeft Daniël Verlaan, techjournalist en auteur van ‘Ik weet je wachtwoord’, een lezing.


De HackaLOD Awards 2019

Na een nacht op grote hoogte in de Domtoren van Utrecht presenteren tien teams van erfgoedhackers hun virtual reality-toepassing, game of app. De ontwikkelaars werken met erfgoeddata van musea, archieven, bibliotheken en andere culturele organisaties. Bijvoorbeeld het Utrechts Archief, het Rijksmuseum, de Koninklijke Bibliotheek, het Nationaal Archief, het Zuiderzeemuseum, Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis, Kadaster, Muziekweb, RKD, Museum voor Wereldculturen en vele andere instellingen.

Prijzen

De teams kunnen verschillende prijzen winnen. Een juryprijs van € 1.500,- toegekend door vakspecialisten. Een diversiteitsprijs, beschikbaar gesteld door het Museum voor Wereldculturen (€ 1.500,-). En de bezoekers van de HackaLOD-awards kiezen de winnaar van de publieksprijs van € 500,-.

Daniël Verlaan

Daniël Verlaan werkt als techjournalist bij RTL Nieuws. In 2019 won hij de aanmoedigingsprijs van De Loep, een prijs voor opkomend onderzoeksjournalistiek talent. Ook ontving Daniël De Tegel, de belangrijkste journalistieke onderscheiding van Nederland, in de categorie talent. Hij schuift regelmatig aan bij verschillende talkshows over internet.