Tweedaagse Masterclass Ongemakkelijk Erfgoed

  • 6 oktober en 3 november 2023

  • Nijmegen

  • 11.00 - 16.30 uur


O

Op 6 oktober en 3 november organiseert de Radboud Universiteit in samenwerking met Maastricht University de tweedaagse masterclass Ongemakkelijk Erfgoed. Deze masterclass verkent de manieren waarop erfgoedprofessionals adequaat kunnen inspelen op de actuele discussies en het veranderende beleid over erfgoedcollecties uit een koloniale context.


Vragen als: ‘Wat is koloniaal erfgoed en wat is de stand van zaken in het beleid?’, Welke vragen, uitdagingen en kansen levert dit op voor erfgoedinstellingen?’ Komen tijdens de masterclass aan bod.

Voor wie?

De masterclass is in het bijzonder relevant voor erfgoedspecialisten, historici, conservatoren, archivarissen, directeuren en andere beleidsmakers die betrokken zijn bij (koloniale) collecties van erfgoedinstellingen, universiteiten en overheden. De masterclass vindt plaats op de campus van de Radboud Universiteit en in het Afrika Museum in Nijmegen.

Inschrijven

Inschrijven kan tot 22 september. Kijk op de site van de Radboud Universiteit voor meer informatie.

Gerelateerde evenementen

Kick-off Datawerkplaats Fryslân

Loop je er soms tegen aan dat je collectie-registratiesysteem tikfouten bevat, ontbrekende data of verouderde gegevens heeft? Stichting Erfgoed & Publiek heeft sinds kort een…

Event

Woensdag 19 juni 2024

Museum Heerenveen

13.00 -16.00 uur

    Implementatie