Transformation Digital Art Symposium 2021

  • Woensdag 24 t/m vrijdag 25 maart 2021

  • Online

  • 17.30-21.30 uur


D

it jaar gaat LIMA met haar Transformation Digital Art Symposium online. Op 24, 25 en 26 maart organiseert het media art platform een driedaags symposium. Centraal staan bestaande en nieuwe strategieën voor documentatie, presentatie en preservering van digitale kunst.


Over LIMA

LIMA is hét platform in Nederland voor digitale kunst waar nieuwe technologieën, wetenschap, digitale cultuur en kunst worden getoond. LIMA is internationaal pionier en expertisecentrum op het gebied van archivering, conservering en distributie voor mediakunst.

Documentatie is een van de aandachtspunten van de bewaar- en presentatiestrategieën voor media- en digitale kunst. Omdat conventionele technieken niet altijd toepasbaar zijn, dagen deze typen kunst uit om na te denken over nieuwe manieren van documenteren. Wat kunnen we leren van andere manieren van werken binnen en buiten de museumwereld? Transformation Digital Art 2021 wil bestaande en nieuwe strategieën voor documentatie, presentatie en preserveren van digitale kunst laten zien en bespreken. Voor en door kunstenaars, curatoren en conservatoren.

Het programma bestaat uit workshops waarin voorbeelden uit de museumpraktijk worden gedeeld, steeds gevolgd door een kunstenaarspresentatie en een discussie. Tussen deze drie programmaonderdelen door vinden er steeds korte presentaties plaats. Ze belichten actueel onderzoek naar het documenteren, archiveren en bewaren van digitale kunst bij LIMA en partnerinstellingen.

Gerelateerde evenementen