Netwerkdag Maritieme Bronnen

  • Donderdag 14 december 2023

  • Mari�em Museum Roterdam

  • 13.00 - 16.30 uur


H

et Netwerk Maritieme Bronnen (NMB) werkt aan een nieuw dataportaal om maritieme erfgoedcollecties en datasets op één plek samen te brengen. Het wordt daarmee de opvolger van Maritiem Digitaal. Wil je meer weten over dit nieuwe portaal en hoe je kunt aansluiten? Bezoek deze netwerkdag!


De terugkomst in Amsterdam van de tweede expeditie naar Oost-Indië, in 1599 vastgelegd door Hendrik Cornelisz Vroom. Bron: Rijksmuseum, publiek domein

Onder de vlag ‘Maritiem Digitaal’ stellen twintig maritieme musea al enkele decennia hun collecties beschikbaar via het internet. Die website is een groot succes, maar inmiddels technisch verouderd. Daarom is de tijd rijp voor een waardige opvolger. De nieuwe website zal de collecties nog beter ontsluiten en bovendien ook maritiem-historische gegevens van archiefinstellingen en onderzoekers beschikbaar maken.

In eerdere blogs op het Maritiem Portal heeft kwartiermaker Gerhard de Kok (Huygens Instituut) al iets gedeeld over de visie van het NMB en de techniek die dit alles mogelijk zal maken. Wil je met je organisatie aansluiten op het Netwerk Maritieme Bronnen? Dan is deze middag onmisbaar!

Gerelateerde evenementen