Werkbijeenkomst: denk mee over de ‘netwerkagenda 2025-2028’ van de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed

  • Donderdag 12 september 2024

  • Het Huis Utrecht

  • 13.00 - 17.00 uur


E

Elke vier jaar houden we zowel de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed als de ‘netwerkagenda’ tegen het licht. Pakken we de juiste uitdagingen aan? Kloppen de gezamenlijke doelen nog? Spelen we in op wat het netwerk vraagt? We willen zoveel mogelijk input verzamelen van iedereen die betrokken is. Ook jij kunt meedenken en je ideeën delen. Samen maken we een breed gedragen netwerkagenda 2025-2028.


  • Wanneer? Donderdag 12 september van 13-17 uur, borrel tot 18 uur (inloop vanaf 12.30 uur)
  • Waar? Het Huis Utrecht (Boorstraat 107, 3513 SE Utrecht)

Tijdens deze bijeenkomst, georganiseerd door het ministerie van OCW en het NDE en begeleid door Youfacilitate, bespreken we ideeën voor de netwerkagenda 2025-2028. Je bent van harte welkom om mee te praten!

Achtergrond

De Nationale Strategie Digitaal Erfgoed vormt de basis voor het digitaalerfgoedbeleid van het ministerie van OCW. Het belangrijkste doel is om het erfgoed beter digitaal toegankelijk en beleefbaar te maken. Dit gebeurt op een manier die zo goed mogelijk aansluit bij wat mensen en gemeenschappen nodig hebben die met het erfgoed aan de slag willen. Samen met professionals, gemeenschappen, softwareleveranciers en organisaties werken we aan de uitvoering van de Nationale Strategie. Dit doen we in het Netwerk Digitaal Erfgoed. Onze gedeelde ambities staan in de ‘netwerkagenda’.

Gerelateerde evenementen

Werelddag van de digitale duurzaamheid 2024

Save-the-date: op de eerste donderdag van november richten (erfgoed)organisaties overal ter wereld de schijnwerpers op het toekomstbestendig toegankelijk maken van digitale collecties. Noteer deze dag…

Event

Donderdag 7 november 2024

N.t.b.

09:00

Houdbaar