Aftrap Start2Preserve: samen leren digitale content duurzaam te bewaren

  • Dinsdag 17 september 2024

  • MSK Gent

  • 9.00 - 18.00 uur


B

Bewaart jouw organisatie documenten in de cloud of op een server? Of heb je een fotocollectie op cd-roms die je over tien jaar nog wil raadplegen? Als je niets doet, kan deze informatie verdwijnen. Gelukkig zijn er oplossingen om digitale bestanden duurzaam toegankelijk te houden. En daarbij kunnen we veel van elkaar leren. In de kantlijn van iPRES, de internationale conferentie over digitale preservering, wordt daarom een praktijknetwerk gestart voor organisaties in Vlaanderen en Nederland die hiermee aan de slag willen. Deze bijeenkomst is een bredere samenwerking vanuit iPRES met medewerking van AIDA, FARO, NDE, meemoo en DA.


Trap samen met ons het nieuwe praktijknetwerk af!

Wil je aan de slag met het duurzaam bewaren van digitale content? Ben je op zoek naar informatie of praktische voorbeelden? En wil je in contact komen met andere organisaties die met dezelfde uitdagingen worstelen?

Kom dan naar de eerste Start2Preserve-bijeenkomst. Ontmoet collega’s die dezelfde uitdagingen ervaren, wissel ervaringen, kennis en vragen uit én kom meer te weten over voorbeelden en tools tegen kennisverlies. Je kunt dan ook lid worden van het praktijknetwerk, waarbij je twee keer per jaar wordt uitgenodigd voor een bijeenkomst, afwisselend in België en Nederland.

Deze dag vindt plaats in de marge van iPRES, de internationale conferentie over digitale preservering die dit jaar in Vlaanderen wordt gehouden. Als bonus kun je de keynotelezing en avondreceptie van iPRES bijwonen. Zo krijg je alvast een voorproefje van deze conferentie waar digitale archivarissen, informatiebeheerders en andere professionals jaarlijks samenkomen om kennis uit te wisselen over digitale preservering. Wie weet inspireert het je om in de toekomst deel te nemen aan een volgende iPRES-editie?

Gerelateerde evenementen

Werelddag van de digitale duurzaamheid 2024

Save-the-date: op de eerste donderdag van november richten (erfgoed)organisaties overal ter wereld de schijnwerpers op het toekomstbestendig toegankelijk maken van digitale collecties. Noteer deze dag…

Event

Donderdag 7 november 2024

N.t.b.

09:00

Houdbaar