Living Archives: a celebration of design and digital culture

  • Donderdag 20 juni 2024

  • Nieuwe Instituut, Rotterdam

  • 9.30 - 19.00 uur


H

Het Netwerk voor Archieven van Design en Digitale Cultuur organiseert een dagvullend symposium over archieven van design en digitale cultuur. Verken innovatieve benaderingen, spannende archiefpraktijken, en sluit de dag af met zowel een feestelijke opening als een lancering.


Verken tijdens dit symposium innovatieve benaderingen van netwerkarchieven, spannende archiefpraktijken in rondetafelgesprekken, live podcastopnames en hands-on workshops.

Maak gebruik van de Archival First Aid van de archiefcoaches van het Netwerk voor Archieven van Design en Digitale Cultuur (NADD), blader door geselecteerde publicaties in de Leeszaal of sluit je aan bij een rondleiding door ‘Dutch, More or Less’, de nieuwe designtentoonstelling in het Nieuwe Instituut!

De dag sluit af met de opening van een nieuwe aflevering van de tentoonstelling Archives at Risk: Seeking Shelter en een feestelijke lancering van het speciale archief-themanummer van De Gids, dat artistieke, poëtische en literaire invalshoeken op design- en digitale cultuurarchieven belicht.

Gerelateerde evenementen

Deel je beeld: nu aan de slag met IIIF

Na het succesvolle event ‘Deel je beeld: Wat kan je met IIIF’ presenteren we een inspirerend webinar. Hierin hoor je hoe het International Image Interoperability…

Webinar

Maandag 24 juni 2024

Online

15.00. -16.00 uur

    Implementatie
Data-doe-workshop: Aan de slag met Open Refine

In deze workshop van de Datawerkplaats Utrecht ga je aan de slag met Open Refine, een online tool om bulkaanpassingen te doen in je collectieregistratie.…

Woensdag 6 november 2024

Grote Huis Oostbroek, De Bilt

13.30 - 17.00 uur

    Implementatie