LimburgCollectie Kennissessie: social media-archivering

  • Vrijdag 20 mei 2022

  • Online

  • 10.00 - 12.00 uur


V

an politicus tot popster, van instelling tot privépersoon: we produceren dagelijks een ongekende hoeveelheid data en documenteren onszelf en de samenleving met behulp van sociale media. Maar de vraag wat hiervan te bewaren en hoe dan is alleszins eenvoudig en eenduidig te beantwoorden.  Van de juridische en ethische uitdagingen tot de keuze wat te bewaren uit cultuurhistorisch perspectief. Daarom organiseert het Huis voor de Kunsten Limburg op vrijdag 20 mei een kennissessie over social media-archivering speciaal voor Limburgse erfgoedorganisaties.


Sophie Ham (coördinator webarchivering bij de Koninklijke Bibliotheeek) en Mirjam Schaap (digitaal archivaris bij het Stadsarchief Amsterdam) zijn bij deze kennissessie te gast en praten je bij over de ontwikkelingen op het gebied van social media archivering en ervaringen uit de praktijk. Een uitgelezen mogelijkheid om in gesprek te gaan met beide collega’s.

Meld je aan voor de kennissessie kan via onderstaande button. Deelname is gratis. Kort voor aanvang ontvang je een deelnamelink via Zoom. Deel de uitnodiging gerust met geïnteresseerde collega’s.

Kijk voor meer informatie en een nadere introductie alvast bij de activiteiten en nieuwsberichten van het Netwerk Digitaal Erfgoed met betrekking tot social media-archivering.

Gerelateerde evenementen