Lancering Limburgs ErfgoedNet

 • Vrijdag 19 november 2021

 • Online

 • 10.00 - 12.00 uur


H

Het Limburgs ErfgoedNet stelt kleine en vrijwillige erfgoedorganisaties in staat om hun digitale collecties houdbaar, bruikbaar en zichtbaar te maken. Een kopgroep van zestien Limburgse erfgoedinstellingen – van Molenstichting tot Missiemuseum – ging in 2021 van start en presenteert tijdens de Maand van het Digitaal Erfgoed de eerste resultaten online.


Beeld: Laura Fuhrman via unsplash

Het Limburgs ErfgoedNet is een initiatief van het Huis voor de Kunsten Limburg in samenwerking met de Coöperatie Erfgoed Limburg en biedt ondersteuning aan musea en (vrijwilligers)organisaties die het vaak ontbreekt aan de benodigde middelen, faciliteiten en kennis voor toekomstbestendig beheer van hun digitale collecties. Het uiteindelijke doel is zoveel mogelijk inwoners en (digitale)bezoekers van Limburg de rijkheid aan Limburgs erfgoed te laten beleven.

Benieuwd naar de resultaten of wil je meedoen? Sluit dan aan tijdens de online presentatie op 19 november. De initiatiefnemers en deelnemers presenteren de eerste online zichtbare resultaten, delen hun ervaringen en informeren Limburgse erfgoedorganisaties en -vrijwilligers over hoe ze mee kunnen doen.

Gerelateerde evenementen

CLARIAH Conference 2024

Ontdek de interdisciplinaire impact van CLARIAH in de geesteswetenschappen. Doe mee om te leren, te trainen en deel te nemen aan praktische sessies waarin Clariah-Plus…

  Donderdag 13 juni 2024

  ECC Leiden

  9.30 - 18.00 uur

   Symposium WO2-erfgoed: innovatie en ethiek

   Innovatieve methoden en nieuwe technieken om het publiek te bereiken met verhalen over de Tweede Wereldoorlog bieden kansen, maar roepen ook vragen op: welke ethische…

   • Symposium

   Donderdag 6 juni 2024

   De Bazel, Amsterdam

   13.00 - 16.40 uur

    Zichtbaar