Is uw collectiebeherende instelling doelwit voor cybercriminaliteit? Een dreigingsanalyse

  • Maandag 12 april 2021

  • Online

  • 14.00-16.00 uur


U

Uit dreigingsanalyses van de politie blijkt dat ook erfgoedinstellingen steeds vaker doelwit zijn van digitale criminelen. In dit webinar voor collectiebeherende instellingen komen een vertegenwoordiger van de Nationale Politie, ervaringsdeskundigen, een cybersecurity-expert en een schade-expert aan het woord.


Beeld: methodshop via Pixabay

Human factor als doelwit

Grotere erfgoedinstellingen beveiligen hun digitale systemen meestal wel. Maar cybercriminelen richten zich ook op kleinere en middelgrote instellingen. Deze kenmerken zich vaak door een structureel gebrek aan middelen, een veelheid aan taken en een beperkt aantal personen. En juist de human factor is voor cybercriminelen interessant als doelwit.

Programma

De Nationale Politie spreekt over de recente ontwikkelingen en dreigingsanalyses. Ervaringsdeskundigen uit het museale veld nemen u mee in hun verhaal hoe om te gaan met de human factor en wat een responseplan inhoudt. Een cybersecurity-expert vertelt welke dreigingen er zijn. En een schade-expert gaat in op wat er in de eerste week gebeurt na een geslaagde cyberaanval en ook hoe om te gaan met de buitenwacht zoals pers en publiek. Het definitieve programma wordt binnenkort bekendgemaakt.

Voor wie?

De bijeenkomst is bedoeld voor medewerkers van collectiebeherende instellingen en vindt online plaats.

Gerelateerde evenementen

AVA_Net Symposium 2024

Dit jaar staat het AVA_Net Symposium in het teken van AV-erfgoed voor, door én met de samenleving, met als thema: ‘Door een caleidoscoop van AV-erfgoed:…

Symposium

Donderdag 20 juni 2024

Beeld & Geluid, Hilversum

10.00 - 18.00 uur

    Implementatie
Deel je beeld: nu aan de slag met IIIF

Na het succesvolle event ‘Deel je beeld: Wat kan je met IIIF’ presenteren we een inspirerend webinar. Hierin hoor je hoe het International Image Interoperability…

Webinar

Maandag 24 juni 2024

Online

15.00. -16.00 uur

    Implementatie