IIIF, het acroniem voor het International Image Interoperability Framework, vindt steeds meer ingang in de brede cultuursector. Wil jij ook leren hoe je beelden kan…
Instagram Q&A live #3 over het Spoorboekje Digitalisering Erfgoedcollecties
Op 1 juni houden we de derde Q&A live op Instagram. Mieke Heurneman, digitaal-erfgoed-coach voor de provincie Utrecht, zit vanaf 12 uur klaar om al jouw vragen te beantwoorden over het online Spoorboekje Digitalisering Erfgoedcollecties. Het Spoorboekje geeft tips om digitaal erfgoed te beheren, te bewaren en om er nieuwe doelgroepen mee te bereiken. Dus tune in tijdens je lunch of je middagwandeling.
Het Spoorboekje Digitalisering Erfgoedcollecties richt zich op kleine en grote collectiebeherende instellingen, zoals historische verenigingen, musea en archieven. Niet alleen biedt het Spoorboekje een slimme route aan voor instellingen die gaan starten met digitaliseren, ook is het handig voor instellingen die al een heel eind op weg zijn. De handige informatie is beknopt, met links en korte filmpjes.
Stel jouw vragen via de speciale ‘sticker’ op Instagram op maandag 29 mei en tune in op 4 mei om 12 uur voor de Q&A live. Na deze Q&A live kun je je digitaal erfgoed meteen een stap verder brengen.
Eerdere afleveringen terugkijken
Expert Remco van Veenendaal (Nationaal Archief) vertelt over hét hulpmiddel om te voorkomen dat websitebezoekers terechtkomen op een dode link, de zogeheten PIDs (persistent identifiers).
Dit bericht op Instagram bekijken
Expert Rowan Huiskes, digitaal-erfgoed-coach bij Erfgoedhuis Zuid-Holland, vertelt over het informatieplan. Hoe maak je een informatieplan om je digitale collectie voor toekomstige generaties te bewaren en nog beter te presenteren aan het publiek?
Dit bericht op Instagram bekijken
Gerelateerde evenementen
Openbare Bibliotheek Brugge, de Universiteitsbibliotheek Gent, meemoo en – voor het eerst – CLARIAH-VL, heten je welkom voor de 11e editie van IIIF-Friday. Tijdens IIIF-Fridays…
Digitalisering is ook in de archeologie onmisbaar: waar kun je archeologische data(collecties) vinden en plaatsen? Hoe navigeer je door de systemen, websites en databases? En…