Instagram Q&A live #2 over het informatieplan

  • Donderdag 4 mei 2023

  • Online

  • 12.00-12.30 uur


O

p 4 mei houden we de tweede Q&A live op Instagram. Rowan Huiskes, digitaal-erfgoed-coach voor de provincie Zuid-Holland, zit vanaf 12 uur klaar om al jouw vragen te beantwoorden over het maken van een informatieplan en het gebruik van de Informatieplanner. Je hoort hoe je een informatieplan maakt om je digitale collectie voor toekomstige generaties te bewaren en nog beter te presenteren aan het publiek. Dus tune in tijdens je lunch of je middagwandeling.


Rowan Huiskes

Collectiebeherende instellingen beschikken over steeds meer digitale gegevens: collectie-informatie, een beeldbank, documentatie over bruiklenen, relevant mailverkeer, publicitaire uitingen, enzovoort. Daarmee wordt het belangrijker om goede afspraken te maken over het duurzaam bewaren van deze informatie. Dergelijke afspraken worden vastgelegd in een informatieplan. Voor geregistreerde musea is het hebben van zo’n plan vanaf de herziene Museumnorm 2020 zelfs verplicht. Ook voor een niet-geregistreerd museum, archief of historische vereniging, heeft het informatiebeleidsplan grote meerwaarde.

Met de laagdrempelige tool Informatieplanner kun je op overzichtelijke wijze je informatiebeleidsplan stap voor stap vormgeven. Hierin leg je onder meer vast wat je visie op informatiebeleid is, welke collecties je digitaal aanbiedt en welke stappen je wilt maken om je digitale collectie houdbaar, bruikbaar en zichtbaar te maken.

Stel jouw vragen via de speciale ‘sticker’ op Instagram op maandag 1 mei en tune in op 4 mei om 12 uur voor de Q&A live. Mis het niet want een informatieplan laat als organisatie zien waar je voor staat. Het zorgt niet alleen voor extra draagvlak, ook vergroot het de betrokkenheid van financiers, partners en het publiek.

Kijk de eerste Q&A live terug

Tijdens de eerste Q&A live op 6 april sprak Remco van Veenendaal over PIDs (persistent identifiers)

Kijk hier de opname terug

Gerelateerde evenementen