AVA_Net webinar Wegwijzer Voorkeursformaten

  • Dinsdag 13 april 2021

  • Onine

  • 13.00-14.00 uur


W

Werk je met gedigitaliseerd AV-materiaal? Dan wil je ook meer weten over de dragers. Welk bestandsformaat is het meest geschikt voor het langdurig bewaren van je digitale AV-collecties? Welk bestandsformaat gebruik je wel of niet in je beleid voor duurzaamheid? Je hoort het tijdens het AVA_Net webinar op 13 april. Dan komt de Wegwijzer Voorkeursformaten, een online tool voor een duurzaam beleid op AV-bestandsformaten, aan bod.


Afbeelding: Jørgen Stamp for Digitalbevaring.dk

Stap-voor-stap

Tijdens dit webinar zal Marjolein Steeman, Information Officer Preservering bij Beeld en Geluid, specifiek voor AV-collectiebeheerders ingaan op het doel en de functionaliteiten van de Wegwijzer Voorkeursformaten. Ze neemt je stap-voor-stap mee door de website en nodigt je uit om tijdens de online bijeenkomst actief feedback te geven op alle aspecten van de site.

Wegwijzers voor erfgoedinstellingen

De Wegwijzer Voorkeursformaten is ontwikkeld door de projectgroep Preservation Watch en Preferred Formats van het Netwerk Digitaal Erfgoed. Ze is onderdeel van een pakket van drie handige tools die helpen om digitale informatie duurzaam toegankelijk te houden. Op 25 maart lanceert het NDE deze Wegwijzers voor Erfgoedinstellingen tijdens een interactief event met workshops over de verschillende Wegwijzers. Ook hier kun je bij zijn.

Meer informatie vind je in de NDE-agenda.

Gerelateerde evenementen

Deel je beeld: nu aan de slag met IIIF

Na het succesvolle event ‘Deel je beeld: Wat kan je met IIIF’ presenteren we een inspirerend webinar. Hierin hoor je hoe het International Image Interoperability…

Webinar

Maandag 24 juni 2024

Online

15.00. -16.00 uur

    Implementatie