Doe mee aan dit onderzoek naar duurzaamheid in de cultuursector

19 mei 2022


V

Verduurzaming is een van de grootste opgaven van deze tijd. Dat vraagt om inzicht in kansen, behoeften, wensen en knelpunten. De Boekmanstichting en Bureau 8080 nodigen erfgoedorganisaties daarom uit een enquête in te vullen. Hiermee draag je bij aan het benodigde inzicht en help je mee aan een steeds duurzamere cultuursector.


Beeld: Lisa Maatjens

Na een eerste meting in 2019 onderzoeken de Boekmanstichting en Bureau 8080 dit jaar opnieuw hoe de cultuursector werkt aan verduurzaming en zich bezighoudt met de klimaatcrisis. Alle culturele organisaties, van museum en historische vereniging tot archief en bibliotheek, zijn uitgenodigd om de vragenlijst in te vullen.

In het eerste deel van deze enquête willen de initiatiefnemers graag weten wat je als organisatie zelf doen om te verduurzamen. Deze vragen gaan bijvoorbeeld over afvalscheiding, energiegebruik en reizen, maar ook over eventuele knelpunten en wensen. Het tweede deel behelst de rol die de klimaatcrisis mogelijk inhoudelijk speelt in het werk van je organisatie.

Met het onderzoek willen de Boekmanstichting en Bureau 8080 kansen, knelpunten en oplossingen rondom duurzaamheid naar boven brengen. De opbrengsten delen ze met de sector en met beleidsmakers. Zo willen ze de cultuursector helpen duurzamer te worden.

Op de hoogte blijven?

Gerelateerd nieuws