4x nieuwe tools uitproberen in vakantietijd

19 juli 2022


V

Vakantietijd is hét moment om nieuwe tools op het gebied van digitaal erfgoed uit te proberen. We zetten ze voor je op een rij.


Beeld: Darkmoon_Art via pixabay

Haal meer uit je erfgoedsite

Ga je als erfgoedorganisatie je website doorontwikkelen? Of wil je met kleine aanpassingen je site gebruiksvriendelijker maken? Ideeën doe je op in de nieuwe NDE-publicatie ‘Haal meer uit je erfgoedsite; gids met praktische tips’.

Krijg spelenderwijs inzicht in de kosten van digitale duurzaamheid

Met het Kostprijsmodel Digitale Duurzaamheid maak je het financiële plaatje voor een duurzame digitale erfgoedcollectie inzichtelijk. Er is nu een bijbehorend spel: Ticket to Preserve. Zo leer je samen met collega’s hoe je grip krijgt op de uitgaven, maar ook hoe je ambities in kaart kan brengen.

Maak eenvoudig een informatieplan rondom je digitale erfgoedcollectie

Wil je als erfgoedinstelling de digitale infrastructuur rondom de digitale collectie én de digitale informatie erover in kaart brengen? Met de nieuwe tool ‘Informatieplanner’ maak je in vijf stappen een informatieplan. Je inventariseert, onderzoekt en maakt plannen om je digitale collectie duurzaam te bewaren en nog beter te presenteren aan het publiek. De eerste gebruikers zijn enthousiast.

Maak jezelf AI-ready

Meer weten over wat AI precies is en wat het betekent voor je eigen werkpraktijk? Volg de Nationale AI Cursus voor Creatieve Industrie. Deze gratis online cursus volg je in je eigen tempo en vraagt maximaal 3 uur van je tijd.

Op de hoogte blijven?