WikiconNL 2024

  • Zaterdag 18 mei 2024

  • N.t.b.

  • 10:00


W

ikiconNL is de jaarlijkse conferentie over Wikipedia, Wikimedia, digitaal erfgoed en onderwerpen als auteursrecht en (linked) open data. De conferentie biedt een podium voor open kennis. Het thema voor de 2024-editie is ‘Tussen strijd en samenwerking’.


Denk mee over het programma

Het thema voor WikiconNL in 2024 is ‘Tussen strijd en samenwerking’. Binnen dit thema kan het gaan om de impact van conflicten in de wereld op de Wikimediaprojecten, de interactie met de actualiteit en maatschappelijke discussies, nieuwe technologische ontwikkelingen en het effect daarvan op Wikipedia en kennisverwerving. Maar ook om de dynamiek achter de schermen om consensus te krijgen over inhoud en werkwijzen. Het programma is opgedeeld in drie tracks: doen, dialoog en luisteren.

Het programma is in ontwikkeling en jij kunt hieraan meewerken! Waar vind jij dat over gesproken moet worden? En wat zou jij willen delen? Denk mee via de WikiconNL-pagina. Wil je misschien zelf een presentatie geven of een workshop verzorgen? Stuur een mailtje naar Thamara Groenleer via groenleer@wikimedia.nl.

Gerelateerde evenementen