WikiconNL 2021

  • Zaterdag 13 november 2021

  • Online

  • 13.30 - 20.00 uur


W

WikiconNL is de jaarlijkse conferentie in Nederland over Wikipedia, Wikimedia Commons, Wikidata en andere Wikimedia-projecten. De conferentie biedt een podium voor open kennis. Het doel? Een wereld waarin iedereen vrijelijk gebruik kan maken van het geheel van alle menselijke kennis.


Waar en wanneer?

WikiconNL vindt plaats op zaterdag 13 november en start om 13.30 uur. Het wordt een compleet virtuele bijeenkomst. Dit betekent dat het voor iedereen, waar ook ter wereld, eenvoudig is om deel te kunnen nemen. Er wordt die dag gebruikgemaakt van het platform SpatialChat.

Programma

De eerste lijnen van het programma zijn bekend. Het bestaat uit drie tracks:

  • Inhoudelijke thema’s en gemeenschap
  • Wikimedia in de praktijk
  • Voorbeelden van samenwerking.

De eerste sessie-omschrijvingen en sprekersinfo zijn beschikbaar. Het voorlopig programma is werk in uitvoering en wordt de komende weken verder aangevuld. Een greep uit de onderwerpen die in de sessies aan bod komen: preserving oral history and languages on Wikipedia, foto’s plaatsen in Wikimediaprojecten, mediakunstenaars, ORES – AI Machine learning op Wikipedia, structured data, pythonscripts, hoe gebruik je kaarten op Wikipedia, automatische beeldherkenning voor museumcollecties, en de Koninklijke Bibliotheek en Het Nieuwe Instituut vertellen hoe zijn hun collecties aan wikimedia linken.

Voor wie?

WikiconNL richt zich op organisaties en geïnteresseerden die deel uitmaken van de Wikimedia-beweging, haar een goed hart toedragen, of actief zijn op het gebied van open kennis, open cultuur of open data. Hierbij kun je denken aan: Wikimedianen, onderzoekers, Wikimedia-grootgebruikers, medewerkers van archieven, bibliotheken, musea en andere erfgoedinstellingen en geïnteresseerden in open source toepassingen.

Inschrijven

Schrijf je vóór 10 november in voor WikiconNL 2021. Op vrijdag 12 november ontvang je een link zodat je de volgende dag de conferentie online bij kunt wonen.

November 2021: Maand van het digitaal erfgoed

WikiconNL 2021 vindt plaats in het kader van de Maand van het Digitaal Erfgoed. De hele maand november delen we met elkaar de successen op het gebied van digitalisering van cultuur en erfgoed. Benieuwd wat er allemaal te doen is en aan welke workshops, lezingen en symposia je mee kunt doen?

Bekijk het hele programma

Gerelateerde evenementen

iPRES 2024

De International Conference on Digital Preservation oftewel iPRES brengt professionals uit verschillende sectoren en domeinen samen om nieuwe en baanbrekende inzichten te delen op het…

Conferentie

16-20 september 2024

Gent

09:00

    Houdbaar
Deel je beeld: nu aan de slag met IIIF

Na het succesvolle event ‘Deel je beeld: Wat kan je met IIIF’ presenteren we een inspirerend webinar. Hierin hoor je hoe het International Image Interoperability…

Webinar

Maandag 24 juni 2024

Online

15.00. -16.00 uur

    Implementatie