Webinar Archiveren voor Dummies – Digitaliseren: van foto naar jpeg

  • Woensdag 31 mei 2023

  • Online

  • 15.00-16.30 uur


I

In de serie Archiveren voor Dummies van Podiumkunst.net gaat het deze keer over het digitaliseren van een fotoarchief. Tineke Fopma van theatergezelschap Tryater en digitaal-erfgoed-coach Nynke Kuipers vertellen hoe je dit kunt aanpakken. Deze aflevering zou eerst in april plaatsvonden, maar is verschoven naar mei.


Oej, de foto’s zijn aan het verkleuren. Het zou handig zijn als ik ze digitaal had, dan kan ik ze ook makkelijker weer gebruiken! Maar hoe pak ik zo’n klus aan? Tijdens dit webinar ga je aan de slag met het digitaliseren van foto’s.

Tineke Fopma van theatergezelschap Tryater maakt onder begeleiding van digitaal-erfgoed-coach Nynke Kuipers van Erfgoed & Publiek een begin aan het digitaliseren van het fotoarchief. Kijk mee, leer hoe je het digitaliseringsproces zelf kunt doen, of hoe je de uitbesteding ervan voorbereidt. En natuurlijk: denk na over hoe je al die digitale foto’s handig kunt verwerken.

Gerelateerde evenementen

Deel je beeld: nu aan de slag met IIIF

Na het succesvolle event ‘Deel je beeld: Wat kan je met IIIF’ presenteren we een inspirerend webinar. Hierin hoor je hoe het International Image Interoperability…

Webinar

Maandag 24 juni 2024

Online

15.00. -16.00 uur

    Implementatie
Data-doe-workshop: Aan de slag met Open Refine

In deze workshop van de Datawerkplaats Utrecht ga je aan de slag met Open Refine, een online tool om bulkaanpassingen te doen in je collectieregistratie.…

Woensdag 6 november 2024

Grote Huis Oostbroek, De Bilt

13.30 - 17.00 uur

    Implementatie