Webinar Archiveren voor Dummies #8 – Hulp inschakelen: Wie is wie in de erfgoedsector?

  • Maandag 29 januari 2024

  • Online

  • 11.00 - 12.30 uur


W

Wil je aan je archief werken, maar weet je niet waar te beginnen? Gelukkig zijn er verschillende organisaties die je kunnen helpen om jouw archief toekomstbestendig te maken. In de achtste aflevering van de Archiveren voor Dummies-reeks, gepresenteerd door Podiumkunst.net, stellen deze organisaties zich aan je voor.


Deze aflevering in de Archiveren voor Dummies-reeks biedt het podium aan vooraanstaande experts op het gebied van digitaal erfgoed en digitale transformatie. Zij geven inzicht in wat ze doen en waar hun expertise ligt en staan open voor vragen van de deelnemers aan dit webinar. De toekomst van jouw archief wacht op jou, en er zijn partners die je kunnen helpen om het te onthullen en te laten schitteren als nooit tevoren.

Webinarreeks Archiveren voor Dummies

Met de Archiveren voor Dummies-reeks helpt Podiumkunst.net de podiumkunsten om de touwtjes in eigen handen te nemen. Door een podium te bieden aan experts en praktijkvoorbeelden delen zij tools, handvatten, richtlijnen en tips & tricks voor podiumkunstinstellingen om zelfstandig zorg te kunnen dragen voor hun archief. Zodat die hun schatkamers duurzaam kunnen bewaren en open stellen voor anderen.

Gerelateerde evenementen

Deel je beeld: nu aan de slag met IIIF

Na het succesvolle event ‘Deel je beeld: Wat kan je met IIIF’ presenteren we een inspirerend webinar. Hierin hoor je hoe het International Image Interoperability…

Webinar

Maandag 24 juni 2024

Online

15.00. -16.00 uur

    Implementatie
Data-doe-workshop: Aan de slag met Open Refine

In deze workshop van de Datawerkplaats Utrecht ga je aan de slag met Open Refine, een online tool om bulkaanpassingen te doen in je collectieregistratie.…

Woensdag 6 november 2024

Grote Huis Oostbroek, De Bilt

13.30 - 17.00 uur

    Implementatie