Using Knowledge Graphs in Cultural Heritage: Modelling Fashion History

  • Woensdag 5 oktober 2022

  • Online

  • 16.30 - 17.30 uur


D

De Meetup-groep ‘Using Knowledge Graphs in Cultural Heritage’ organiseert op 5 oktober een online uur over het onderzoeks- en digitaliseringsproject Restaging Fashion – Digital contextualization of vestimentary sources situated. In dit project ontwikkelt het UCLAB in Potsdam een nieuwe manier van visualiseren, verrijken en beschikbaar maken als linked data van historische kleding en textiel.


Gebaseerd op Lipperheidesche Kostümbibliothek, Kunstbibliothek, Staatliche Museen zu Berlin (CC-BY-NC-SA)

In deze meetup zullen informatiewetenschapper/kunsthistoricus Linda Freyberg en web/informatie designer Giacomo Nanni de dataworkflow in het onderzoeksproject toelichten.

Op basis van semantisch gecontextualiseerde multimodale bronnen (teksten, afbeeldingen en historische kledingstukken) zijn visualisaties als hulpmiddel gebruikt. Startend met een lokale database, met objecten gekoppeld aan bijvoorbeeld ICONCLASS, AAT en GND, zijn de gegevens daarna verrijkt. In het systeem Omeka S worden de gedigitaliseerde objecten samengebracht met behulp van CIDOC CRM om het vervolgens al linked data aan te kunnen bieden.

Gerelateerde evenementen

Deel je beeld: nu aan de slag met IIIF

Na het succesvolle event ‘Deel je beeld: Wat kan je met IIIF’ presenteren we een inspirerend webinar. Hierin hoor je hoe het International Image Interoperability…

Webinar

Maandag 24 juni 2024

Online

15.00. -16.00 uur

    Implementatie