Transformation Digital Art 2024

  • Donderdag 21 en vrijdag 22 maart 2024

  • Amsterdam en Rotterdam

  • 10.00 - 17.00 uur


L

IMA’s jaarlijkse internationale symposium over de conservering van digitale kunst gaat deze keer over de dringende zorg die digitale kunst en cultuur nodig hebben. Het symposium toont hoe dit het beste kan worden aangepakt.


Digitale kunst en cultuur kennen een rijke traditie in Nederland en wereldwijd. Het toegankelijk houden van deze kunstwerken vereist speciale aandacht. Nu talloze pionierende werken worden bedreigd, benadrukken LIMA en Nieuwe Instituut samen de urgentie van het conserveren en archiveren van deze discipline. Dit is de kern van LIMA’s achtste jaarlijkse internationale symposium over het conserveren van digitale kunst, dat plaatsvindt op 21 en 22 maart bij het Nieuwe Instituut in Rotterdam en LIMA in Amsterdam.

Tijdens het symposium kun je de tentoonstelling REBOOT. Baanbrekende digitale kunst bezoeken. Aan de presentatie van de iconische werken in de tentoonstelling ging veel onderzoek en restauratie vooraf. Deze conserveringspraktijken – in context met de internationale praktijk – komen tijdens het symposium aan bod. De tentoonstelling is verlengd tot en met 12 mei 2024.

Gerelateerde evenementen