Wil jij weten hoe je jouw digitale collectie duurzaam kunt bewaren, beheren én presenteren aan een divers publiek? In deze vierdaagse cursus van de Erfgoed…

Binnen je organisatie wordt op verschillende manieren informatie over je collectie verwerkt en opgeslagen. Om grip te houden op deze informatiestromen en keuzes te maken voor het bewaren hiervan, biedt een informatiebeleidsplan uitkomst. Met de Informatieplanner kun je dit stap voor stap vormgeven. In deze cursus van Erfgoedhuis Zuid-Holland leer je hoe dit werkt.
Een informatiebeleidsplan is niet alleen handig om grip te houden op de informatiestromen en om keuzes te maken voor het bewaren hiervan. Voor geregistreerde musea is het zelfs verplicht om een up-to-date informatiebeleidsplan te hebben. Dit is vastgelegd in de herziene Museumnorm uit 2020. Ook voor een niet-geregistreerd museum, archief of historische vereniging, heeft het informatiebeleidsplan grote meerwaarde.
Met de onlangs gelanceerde tool Informatieplanner kun je op overzichtelijke wijze je informatiebeleidsplan stap voor stap vormgeven. Hierin leg je onder meer vast wat je visie op informatiebeleid is, welke collecties je digitaal aanbiedt en welke stappen je wilt maken om je digitale collectie houdbaar, bruikbaar en zichtbaar te maken.
In deze cursus wordt ingegaan op:
Na de cursus heb je een conceptversie van je informatiebeleidsplan.
Wil jij weten hoe je jouw digitale collectie duurzaam kunt bewaren, beheren én presenteren aan een divers publiek? In deze vierdaagse cursus van de Erfgoed…
De RECHARGE Academy brengt participatieve praktijken en duurzame bedrijfsmodellen samen om de culturele sector te versterken. Door sectoroverschrijdende samenwerking en gemeenschapsbetrokkenheid te bevorderen, draagt de…
Als erfgoedorganisatie ben je erop gericht om verhalen en objecten uit het verleden, door te geven aan volgende generaties. Hiervoor heb je vaak een collectie,…