Slotconferentie Programma Netwerk Oorlogsbronnen

  • Dinsdag 2 november

  • KIT Amsterdam en online

  • 12.00 - 18.00 uur


H

et programma Netwerk Oorlogsbronnen begon in 2016 met het doel bronnen over en uit de Tweede Wereldoorlog digitaal bij elkaar te brengen. De afgelopen zes jaar heeft het netwerk stap voor stap gebouwd aan dit doel. Het eindresultaat wordt op 2 november gepresenteerd. Netwerk Oorlogsbronnen nodigt iedereen die geïnteresseerd is in de Tweede Wereldoorlog uit voor deze slotconferentie.


Weerter burgers en hun bevrijders op de Markt te Weert. Oorlogsbronnen.nl | Erfgoedcluster Weert | Jacques H.H. de Haan

Weerter burgers en hun bevrijders op de Markt te Weert. Foto: Oorlogsbronnen.nl | Erfgoedcluster Weert | Jacques H.H. de Haan

Na zes jaar bouwen aan onderdelen heeft Netwerk Oorlogsbronnen nu alle verschillende puzzelstukjes met elkaar geïntegreerd. Van bronnen zijn data gemaakt, en van data informatie. In een volledig geautomatiseerd proces, waardoor er veel meer informatie kan worden getoond dan analoog ooit zou kunnen.

Het programma is hiermee voorbij, maar het netwerk gaat door. In een andere vorm met nieuwe doelstellingen. Dinsdag 2 november is daarom ook om vooruit te blikken en te vieren dat Netwerk Oorlogsbronnen verdergaat, vanuit hetzelfde idee: hoe maken we analoog erfgoed op een digitale manier beschikbaar. Zodat nieuwe generaties zelf hun vragen kunnen stellen aan het materiaal en op een nieuwe manier kennis kunnen vergaren over de Tweede Wereldoorlog.

Programma slotconferentie

Op het programma staan onder andere keynotespeaker Michael Peter Edson, een terugblik van programmadirecteur Puck Huitsing en programmamanger Edwin Klijn, fotograaf Roger Cremers over World War Two Today en een kijkje in de toekomst van Netwerk Oorlogsbronnen.

De conferentie is fysiek bij te wonen of via een livestream te volgen. Aanmelden kan tot 25 oktober.

Gerelateerde evenementen