SEMANTiCS Amsterdam 2021

  • Maandag 6 t/m donderdag 9 september

  • Meervaart, Amsterdam (en online)

  • 9.00 - 18.30


S

EMANTiCS is de toonaangevende Europese conferentie over semantische technologieën. SEMANTiCS is interessant omdat zowel wetenschap als vertegenwoordigers van industrie en overheid vertegenwoordigd zijn. Daardoor ontstaat een ontmoeting en kennisuitwisseling tussen wetenschappelijke ontwikkelingen en praktische use cases en toepassingen.


SEMANTiCS 2021 wordt een deels on-site en deels online evenement. We verwachten dat in ieder geval de Nederlandse Linked Data community grotendeels on-site aanwezig is. Maar het is de bedoeling dat ook de sprekers zoveel mogelijk on-site aanwezig zijn.

Digitaal erfgoed op SEMANTiCS

Op dinsdag 7 september  is er een speciale track ‘Digital Humanities & Cultural Heritage. Sjors de Valk zal dan vanuit het Netwerk Digitaal Erfgoed het Termennetwerk toelichten. Ook op dinsdag geeft Enno Meijers een presentatie over het project ‘SOLID voor kleine erfgoedinstellingen‘.

Meer informatie

Deze 16e editie vindt plaats in de Meervaart in Amsterdam. Meer informatie over Semantics is te vinden op de SEMANTiCS Amsterdam 2021 website. Daar kun je je ook inschrijven.

Gerelateerde evenementen