Nationale Strategie Digitaal Erfgoed 2021-2024

  • Donderdag 22 april 2021

  • Online

  • 11.00-12.00 uur


A

Afgelopen dinsdag, 20 april, is de nieuwe Nationale Strategie Digitaal Erfgoed gelanceerd tijdens een netwerkevenement vanuit De Kleine Komedie. Hoe kun je zelf aan de slag gaan met digitaal erfgoed, in lijn met de strategie? Waar begin je en wat kun je al gebruiken aan tools en kennis ontwikkeld in het Netwerk Digitaal Erfgoed? Stel je vragen tijdens het NDE-vragenuur!


Nationale Strategie

Alle activiteiten binnen het Netwerk Digitaal Erfgoed zijn geënt op de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed. Cultuurproducerende instellingen, erfgoedpartijen en vele andere partners voeren samen in het netwerk deze strategie uit in opdracht van het ministerie van OCW. Ze ontwikkelen een landelijk, sectoroverstijgend netwerk van faciliteiten en ondersteuning om digitaal erfgoed naar de gebruikers te brengen.

Pepijn Lemmens (DEN Kennisinstituut cultuur & digitale transformatie), Annette Gaalman (Erfgoed Brabant en Overleg Provinciale Erfgoedinstellingen Nederland / OPEN) en Wilbert Helmus (Netwerk Digitaal Erfgoed) zitten klaar om al je vragen over de nieuwe Nationale Strategie te beantwoorden. En ze kunnen je doorverwijzen naar tools, handige onderzoeksrapporten en de vele partners in het netwerk.

Elke donderdag NDE-vragenuur

Het online vragenuur van het Netwerk Digitaal Erfgoed is bij uitstek een plek om ervaringen en kennis laagdrempelig te delen. Elke week staat een ander onderwerp rondom digitaal erfgoed centraal. Experts schuiven aan om informatie te geven en vragen te beantwoorden. Je kunt elke donderdag tussen 11 en 12 uur aanhaken, je bent van harte uitgenodigd. Aanmelden voor het vragenuur hoeft niet, sluit gewoon aan via deze link: zoom.us/j/99332281218.

Gerelateerde evenementen

Landelijke Time Machine-dag

In de Maand van het digitaal erfgoed organiseren Amsterdam Time Machine en Hilversum Time Machine een middag voor alle Time Machines en iedereen die op…

Event

Donderdag 21 november 2024

Amsterdam

n.t.b.

Zichtbaar
CIDOC 2024

De vijfdaagse conferentie CIDOC richt zich op het makkelijker (her)gebruiken van collectieinformatie. Verschillende inspanningen worden verkend, variërend in reikwijdte, inhoud, geografie of thema. Daarnaast worden…

Conferentie

Maandag 11 - vrijdag 15 november 2024

Rijksmuseum Amsterdam

10.00 - 16.30 uur

Implementatie