iPRES 2022

  • Maandag 12 t/m vrijdag 16 september 2022

  • Glasgow en online

  • 09:00


V

an 12 tot en met 16 september vindt in Glasgow iPRES 2022 plaats. Het thema van deze internationale conferentie over digitale duurzaamheid is: Data for all, for good, for ever: let digits flourish.. Het wordt ook dit jaar een hybride editie: je kunt zowel naar Glasgow reizen (afhankelijk van de coronamaatregelen) als online aanwezig zijn.


Let digits flourish

Het thema dit jaar is Data for all, for good, for ever: let digits flourish. Hiermee roept het iPRES 2022-programmacomité op tot reflectie en debat over hoe digitale bewaring bloeiende gemeenschappen, ecologieën, economieën en ideeën kan ondersteunen. Rondom dit thema vinden niet alleen workshops, tutorials, posters, paneldiscussies, hackathons plaats maar ook een heuse Digital Preservation Bake-Off Challenge.

Stuur je bijdrage in

Betreft je bijdrage een samenwerkingsverband dat over de grenzen van erfgoeddomeinen heen gaat? Stuur ze vooral in!  Ook verwelkomt het programmacomité voorstellen die onderzoek en praktijk beschrijven in grote en kleine organisaties in alle mogelijke sectoren. Natuurlijk zijn nieuwkomers bij iPRES en nieuwkomers in de digitale conserveringsgemeenschap van harte welkom. De deadline voor de bijdragen is 8 maart a.s.

Gerelateerde evenementen