Instagram Q&A live #6 over het Termennetwerk

  • Dinsdag 31 oktober 2023

  • Online

  • 12:00


T

Tijdens onze zesde Q&A live op Instagram beantwoordt expert Ruben Schalk vanaf 12 uur al jouw vragen over het Termennetwerk. Ontdek hoe je realtime termen kunt zoeken in gemeenschappelijke terminologiebronnen om je erfgoed te beschrijven en makkelijker online vindbaar te maken. Tune in tijdens je lunch of je middagwandeling.


Met termen kun je je erfgoed beter vindbaar maken. Dat geldt voor het erfgoed in jouw collectie, maar ook voor dat van collega-instellingen: hoe meer instellingen gebruikmaken van termen uit dezelfde terminologiebronnen, hoe beter gebruikers het gezamenlijke erfgoed online vinden. Maar welke terminologiebronnen zijn er? En hoe vind je hierin termen? Het Termennetwerk helpt je daarbij: met deze dienst kun je eenduidig en eenvoudig zoeken in bronnen vanuit je eigen collectiebeheersysteem.

Hoe je als erfgoedorganisatie het beste het Termennetwerk kunt inzetten vertelt Ruben Schalk. Hij werkt als informatiemanager Thesauri en Linked Open Data bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE). De RCE heeft het Termennetwerk in beheer en Ruben houdt zich bezig met de verdere ontwikkeling ervan.

Vragen stellen

Stel jouw vragen via de speciale ‘sticker’ op Instagram op maandag 30 oktober en tune in op 31 oktober om 12 uur voor de Q&A live op het Instagramkanaal van het NDE. Na deze Q&A live kun je je digitaal erfgoed meteen een stap verder brengen.

Gerelateerde evenementen

Deel je beeld: nu aan de slag met IIIF

Na het succesvolle event ‘Deel je beeld: Wat kan je met IIIF’ presenteren we een inspirerend webinar. Hierin hoor je hoe het International Image Interoperability…

Webinar

Maandag 24 juni 2024

Online

15.00. -16.00 uur

    Implementatie
Data-doe-workshop: Aan de slag met Open Refine

In deze workshop van de Datawerkplaats Utrecht ga je aan de slag met Open Refine, een online tool om bulkaanpassingen te doen in je collectieregistratie.…

Woensdag 6 november 2024

Grote Huis Oostbroek, De Bilt

13.30 - 17.00 uur

    Implementatie