Instagram Q&A live #5 over Gedragsprofielen Digitaal Erfgoed

  • Woensdag 6 september

  • Online

  • 12.00 - 12.30 uur


T

Tijdens onze vijfde Q&A live op Instagram beantwoordt gedragsprofielenspecialist Mirjam Verloop vanaf 12 uur al jouw vragen over Gedragsprofielen Digitaal Erfgoed. Ontdek hoe bezoekers op erfgoedsites verschillend zoekgedrag vertonen en hoe dit heeft geleid tot acht gedragsprofielen die je kunt inzetten. Tune in tijdens je lunch of je middagwandeling.


Gedragsprofielen

Op een erfgoedsite vertoont een bezoeker vaak uiteenlopend gedrag. Iemand begint bijvoorbeeld met het zoeken naar de geboortedatum van Willem van Oranje, raakt vervolgens geïnteresseerd in zijn vier echtgenotes en ontdekt dan een schilderij van een van hen, wat leidt tot bewondering.

Hierbij schakelt de bezoeker van het Gedragsprofiel ‘Gericht informatie verwerven’ (zoeken naar de geboortedatum), naar het Gedragsprofiel ‘Browsen & ontdekken’ (vier echtgenotes) en ten slotte naar het Gedragsprofiel ‘Intens beleven’ (het schilderij).

Hoe je als erfgoedorganisatie het beste de Gedragsprofielen Digitaal Erfgoed kunt inzetten vertelt Mirjam Verloop. Zij werkt als adviseur en projectleider aan digitale projecten voor de cultuursector en heeft verschillende workshops over de gedragsprofielen verzorgd.

Vragen stellen

Stel jouw vragen via de speciale ‘sticker’ op Instagram op maandag 4 september en tune in op 6 september om 12 uur voor de Q&A live op het Instagramkanaal van het NDE. Na deze Q&A live kun je je erfgoedsite meteen een stap verder brengen.

Ervaringen van Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Benieuwd naar een praktijkervaring met de gedragsprofielen? Het Herinneringscentrum Kamp Westerbork vernieuwt zijn website met behulp van het gedragsprofiel Gericht informatie verwerven. ‘Het gebruik ervan zorgt voor focus in ons werk.’ Lees verder

Gerelateerde evenementen

Deel je beeld: nu aan de slag met IIIF

Na het succesvolle event ‘Deel je beeld: Wat kan je met IIIF’ presenteren we een inspirerend webinar. Hierin hoor je hoe het International Image Interoperability…

Webinar

Maandag 24 juni 2024

Online

15.00. -16.00 uur

    Implementatie
Data-doe-workshop: Aan de slag met Open Refine

In deze workshop van de Datawerkplaats Utrecht ga je aan de slag met Open Refine, een online tool om bulkaanpassingen te doen in je collectieregistratie.…

Woensdag 6 november 2024

Grote Huis Oostbroek, De Bilt

13.30 - 17.00 uur

    Implementatie