Instagram Q&A live #1 over PIDs

  • Donderdag 6 april 2023

  • Online

  • 12.00-12.30 uur


O

Op 6 april starten we onze eerste Q&A live op Instagram en jij kan erbij zijn. Remco van Veenendaal (Nationaal Archief) zit vanaf 12 uur klaar om al jouw vragen te beantwoorden over het gebruik van PIDs (persistent identifiers). Met PIDs kun je voorkomen dat jouw websitebezoekers terechtkomen op een dode link. Dus tune in tijdens je lunch of je middagwandeling.


Foto van Remco van Veenendaal

PIDs zijn de oplossing voor de frustrerende 404-foutmeldingen op je website. Deze unieke identificatiecode zorgt ervoor dat jouw objecten altijd vindbaar zijn, zelfs bij verandering van het webadres van je organisatie of het object zelf. Remco van Veenendaal, preservation officer bij het Nationaal Archief en beheerder van de PID-wijzer, geeft tijdens deze Q&A live antwoord op al jouw vragen over dit onderwerp. De PID-wijzer is hét kennisportaal voor Nederlandse erfgoedinstellingen over PIDs en onlangs volledig geactualiseerd en uitgebreid.

Stel jouw vragen via de speciale ‘sticker’ op instagram vanaf dinsdag 4 april en tune in op 6 april om 12 uur voor de Q&A live. Mis het niet en zorg dat jouw websitebezoekers nooit meer terechtkomen op een dode link.

Gerelateerde evenementen

Kick-off Datawerkplaats Fryslân

Loop je er soms tegen aan dat je collectie-registratiesysteem tikfouten bevat, ontbrekende data of verouderde gegevens heeft? Stichting Erfgoed & Publiek heeft sinds kort een…

Event

Woensdag 19 juni 2024

Museum Heerenveen

13.00 -16.00 uur

    Implementatie