Inspiratiesessie Linked Data

  • Woensdag 10 november

  • Online

  • 15.00 - 17.00 uur


I

Is linked data het antwoord als je collectiedata kwalitatief wilt verbeteren en integraal wilt zoeken? Picturae neemt je tijdens de Archiefdagen mee in de ‘collection journey’ van een aantal gebruikers om deze vraag te beantwoorden.


Een museale collectie, een archief of een verzameling natuurhistorisch materiaal draagt unieke kennis, verbanden en verhalen in zich. Door een collectie duurzaam te organiseren, te verbinden en toegankelijk te maken ontstaan nieuwe inzichten en ideeën, kunnen mensen zich verwonderen en nieuwe dingen leren.

Maar, hoe kun je als archief, museum of bibliotheek de impact van een collectie maximaliseren met een minimale effort? Hoe werkt een archivaris, een collectiebeheerder of erfgoedmanager het prettigst en meest efficiënt met zijn of haar collectie? En hoe leidt innovatie tot wereldwijde impact, volledigheid van en uniformiteit tussen collecties?

In deze inspiratiesessie krijg je inzicht in hoe het Stadsarchief Amsterdam, Erfgoed Leiden en Omstreken en Heineken Collection Foundation aan de slag zijn gegaan met linked data in Memorix.

Meer informatie en aanmelden

Lees meer over deze inspiratiesessie en hoe je je hiervoor kunt aanmelden op de website van de Archiefdagen.

 

November 2021: Maand van het digitaal erfgoed

Deze inspiratiesessie van de Archiefdagen sluit aan bij de Maand van het Digitaal Erfgoed. De hele maand november delen we met elkaar de successen op het gebied van digitalisering van cultuur en erfgoed. Benieuwd wat er allemaal te doen is en aan welke workshops, lezingen en symposia je mee kunt doen?

Bekijk het programma van de maand

Gerelateerde evenementen

Kick-off Datawerkplaats Fryslân

Loop je er soms tegen aan dat je collectie-registratiesysteem tikfouten bevat, ontbrekende data of verouderde gegevens heeft? Stichting Erfgoed & Publiek heeft sinds kort een…

Event

Woensdag 19 juni 2024

Museum Heerenveen

13.00 -16.00 uur

    Implementatie