IIIF, het acroniem voor het International Image Interoperability Framework, vindt steeds meer ingang in de brede cultuursector. Wil jij ook leren hoe je beelden kan…
Informatiesessie: archiveren van overheidswebsites
Door overheidswebsites goed te archiveren kunnen we deze duurzaam toegankelijk houden. Dit geldt niet alleen voor de huidige 1.500 websites die de Rijksoverheid kent, maar ook voor oude websites. Oude websites zijn van belang omdat hier nog altijd rechten aan ontleend kunnen worden. Het archiveren van oude websites is daarnaast van cultuurhistorisch belang, aangezien het een beeld heeft van overheidscommunicatie door de jaren heen.
In de informatiesessie van 25 november krijg je een inkijkje in hoe de organisaties binnen het rijk webarchivering hebben aangepakt, hoe de centrale voorziening werkt en het Nationaal Archief geeft een presentatie over de gehanteerde aanpak. De sessie is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in webarchivering.
Sprekers
- Antal Posthumus – Adviseur recordkeeping Nationaal Archief
- Jeroen Jansen – Projectleider Ministerie van Algemene Zaken
- Linda Intveld – Projectmanager Sociale Verzekeringsbank
- Bas Zadelaar – Implementatiemanager Ministerie van Algemene Zaken/ Rijksprogramma voor Duurzaam Digitale Informatiehuishouding
Aanmelden
November Maand van het digitaal erfgoed
De sessie wordt - in de Maand van het digitaal erfgoed - aangeboden door het Rijksprogramma voor Duurzaam Digitale Informatiehuishouding en het Nationaal Archief.
Bekijk het hele programma van de maandGerelateerde evenementen
Openbare Bibliotheek Brugge, de Universiteitsbibliotheek Gent, meemoo en – voor het eerst – CLARIAH-VL, heten je welkom voor de 11e editie van IIIF-Friday. Tijdens IIIF-Fridays…
Digitalisering is ook in de archeologie onmisbaar: waar kun je archeologische data(collecties) vinden en plaatsen? Hoe navigeer je door de systemen, websites en databases? En…