HackaLOD Online: Hacksessie met tools & software

  • Vrijdag 5 maart 2021

  • Online

  • 13.00-15.00 uur


D

Deze HackaLOD Online draait om een drietal tools om csv (of andere) data naar RDF om te zetten. De sessie is met name bedoeld voor (erfgoed)hackers die met deze tools aan de slag willen. En, nog leuker, de software zelf willen aanpassen of uitbreiden.


Beeld: 123rf

Programma

HackaLOD Online start om 13 uur met een plenaire toelichting op de drie tools. Vervolgens gaan de deelnemers in drie groepjes op verschillende kanalen in Discord ermee aan de slag.

1. Doorbouwen met LDWizard

Door Wouter Beek (Triply) via Discordkanaal #ldwizard

Hoe richt je een eigen versie van de LDWizard in? En hoe kun je verder bouwen op de functionaliteit in deze tool? Ben je bekend met Node en TypeScript en heb je nieuwe ideeën over het gebruik van de LDWizard? In deze presentatie helpt Wouter je op weg om zelf aan de slag te gaan.

2. CoW

Door Richard Zijdeman (IISG) via Discordkanaal #cow

De LDWizard produceert naast RDF ook een configuratiefile voor de conversietool CoW (csv on the web, ontwikkeld binnen CLARIAH). Hoe werkt CoW en hoe kun je geavanceerde conversies uitvoeren op basis van LDWizard-output?

3. Introductie RML

Door Miel Vander Sande (meemoo) via Discord-kanaal #rml

De LDWizard produceert ook een configuratiefile voor de conversietool RML (zie rml.io of deze introductie). RML staat voor RDF Mapping Language, maar wat is het en wat hoe kun je de LDWizard-output inzetten?Ter voorbereiding staat binnenkort alle documentatie in de betreffende kanalen.

Aanmelden

Aanmelden voor de HackaLOD Online hoeft niet, sluit gewoon aan via het vaste Zoom-kanaal (Meeting ID: 958 1847 7419).

Gerelateerde evenementen

Deel je beeld: nu aan de slag met IIIF

Na het succesvolle event ‘Deel je beeld: Wat kan je met IIIF’ presenteren we een inspirerend webinar. Hierin hoor je hoe het International Image Interoperability…

Webinar

Maandag 24 juni 2024

Online

15.00. -16.00 uur

    Implementatie
Data-doe-workshop: Aan de slag met Open Refine

In deze workshop van de Datawerkplaats Utrecht ga je aan de slag met Open Refine, een online tool om bulkaanpassingen te doen in je collectieregistratie.…

Woensdag 6 november 2024

Grote Huis Oostbroek, De Bilt

13.30 - 17.00 uur

    Implementatie