FIAT/IFTA World Conference 2022

  • Dinsdag 4 t/m donderdag 6 oktober 2022

  • Kaapstad en online

  • 09:30


H

Het thema voor de FIAT/IFTA World Conference is dit jaar ‘Archives out of the box!’ Met deze titel bedoelen de organisatoren niet alleen letterlijk de reis van archiefmateriaal buiten de archiefruimte, maar ook, in figuurlijke zin, de bevrijding van clichés als ‘oud’ en ‘irrelevant’.


Beeld: Kaapstad. Foto: martinaH79 via pixabay

Emancipatie van de archivaris

Het gaat op het congres ook om de emancipatie van de archivaris. Hij of zij is een belangrijke partner geworden in het besluitvormingsproces van mediaorganisaties, of – in het geval van audiovisuele archieven buiten de omroepwereld – een gewaardeerde curator van online content op allerlei platforms. Het is tijd om die nieuwe rol te vieren, maar ook om de mogelijkheden die ze met zich meebrengt te verkennen.

Registratie voor live deelname of online

De conferentie vindt plaats in Kaapstad, maar het is ook mogelijk om virtueel deel te nemen. Online deelnemers hebbend e mogelijkheid om bepaalde live events virtueel bij te wonen en toegang tot het Conference platform. Ook kunnen online deelnemers een selectie van presentaties online terugkijken.

Gerelateerde evenementen

iPRES 2024

De International Conference on Digital Preservation oftewel iPRES brengt professionals uit verschillende sectoren en domeinen samen om nieuwe en baanbrekende inzichten te delen op het…

Conferentie

16-20 september 2024

Gent

09:00

    Houdbaar
Deel je beeld: nu aan de slag met IIIF

Na het succesvolle event ‘Deel je beeld: Wat kan je met IIIF’ presenteren we een inspirerend webinar. Hierin hoor je hoe het International Image Interoperability…

Webinar

Maandag 24 juni 2024

Online

15.00. -16.00 uur

    Implementatie