Een digitaal toegankelijke website, hoe begin je?

 • Donderdag 21 oktober 2021

 • Online

 • 11:00 - 12:00 uur


S

Sinds 23 september 2020 moeten websites van overheid en publiekrechtelijke instellingen digitaal toegankelijk zijn. Immy Verdonschot en Pim Hutjens van Beeld en Geluid namen hun website beeldengeluid.nl onder handen. Wat hebben ze gedaan, tegen welke uitdagingen liepen ze aan, hoe reageren bezoekers? Je hoort het in dit vragenuur. Sluit vrijblijvend aan via zoom.us/j/99332281218.


Organisaties worden aangezet om online toegankelijker te worden. Soms is het een verplichting vanuit de overheid, maar het kan ook een intrinsieke motivatie zijn, of het komt voort uit een economisch belang. Ook beheerders van erfgoedwebsites krijgen hiermee te maken. Maar waar begin je? En hoever moet je gaan? Immy en Pim nemen je mee in de activiteiten die zij hebben ontplooid voor beeldengeluid.nl.

Ze vertellen onder ander over:

 • de verschillende checks op verplichtingen die er zijn;
 • de vormen van onderzoek die ze vooraf deden;
 • implementatie;
 • opstellen van de toegankelijkheidsverklaring;
 • oplevering van de nieuwe, digitaal toegankelijke site;
 • een usability onderzoek met de doelgroep.

Wat hebben zij gaandeweg geleerd, hoe nu verder en wat kun jij daar van leren? Haak aan bij dit vragenuur en je wordt weer een stukje wijzer.

NDE-vragenuur

Het online vragenuur van het Netwerk Digitaal Erfgoed is bij uitstek een plek om ervaringen en kennis laagdrempelig te delen. Elke keer staat een ander onderwerp rondom digitaal erfgoed centraal. Experts schuiven aan om informatie te geven en vragen te beantwoorden. Je kunt tweewekelijks op donderdag tussen 11 en 12 uur aanhaken, je bent van harte uitgenodigd. Aanmelden voor het vragenuur hoeft niet, sluit gewoon aan via zoom.us/j/99332281218.

Gerelateerde evenementen

Deel je beeld: nu aan de slag met IIIF

Na het succesvolle event ‘Deel je beeld: Wat kan je met IIIF’ presenteren we een inspirerend webinar. Hierin hoor je hoe het International Image Interoperability…

Webinar

Maandag 24 juni 2024

Online

15.00. -16.00 uur

  Implementatie
Data-doe-workshop: Aan de slag met Open Refine

In deze workshop van de Datawerkplaats Utrecht ga je aan de slag met Open Refine, een online tool om bulkaanpassingen te doen in je collectieregistratie.…

Woensdag 6 november 2024

Grote Huis Oostbroek, De Bilt

13.30 - 17.00 uur

  Implementatie