IIIF, het acroniem voor het International Image Interoperability Framework, vindt steeds meer ingang in de brede cultuursector. Wil jij ook leren hoe je beelden kan…
Edit-a-thon Mediakunst
In het kader van de Maand van het digitaal erfgoed organiseren LI-MA, NADD en het Nieuwe Instituut samen een edit-a-thon over mediakunst. Deze edit-a-thon staat in het teken van REBOOT, een tentoonstelling die de invloed toont van digitale technologie in kunst en in de samenleving.
Programma
Eerst krijg je als deelnemerseen spoedcursus ‘Schrijven voor Wikipedia’, gevolgd door een collectieve schrijfsessie. Zo maak je samen mediakunstenaars beter zichtbaar in ’s werelds grootste online encyclopedie. Daarnaast zijn er speciale rondleidingen met REBOOT-curator Sanneke Huisman en ontmoetingen met kunstenaars uit deze tentoonstelling met sleutelwerken uit de periode 1960-2000 en nieuw werk van hedendaagse makers.
Media Art on Wikipedia
Dit event wordt georganiseerd door LI-MA, Netwerk Archives Design and Digital Culture (NADD) in samenwerking met het Nieuwe Instituut en is onderdeel van het Media Art on Wikipedia-project. Media Art on Wikpedia is een samenwerkingsproject van LI-MA en verschillende partners met als doel om het werk en de levensverhalen van mediakunstenaars onder de aandacht te brengen en tegelijkertijd informatie over mediakunst toegankelijker te maken door middel van linked open data.
Gerelateerde evenementen
Openbare Bibliotheek Brugge, de Universiteitsbibliotheek Gent, meemoo en – voor het eerst – CLARIAH-VL, heten je welkom voor de 11e editie van IIIF-Friday. Tijdens IIIF-Fridays…
Digitalisering is ook in de archeologie onmisbaar: waar kun je archeologische data(collecties) vinden en plaatsen? Hoe navigeer je door de systemen, websites en databases? En…