Disclosing Futures Rethinking Heritage

  • 2 - 3 november 2022

  • Rotterdam

  • 10.00 - 18.00 uur


E

rfgoed innoveert. Dat zit deels in technologische vooruitgang, maar vooral in het bevragen van de huidige praktijk. Een collectie is geen neutrale weergave van het verleden, maar krijgt betekenis door de interactie met en interpretatie van een nieuwe generatie gebruikers. Dat maakt dat erfgoed per definitie toekomstgericht moet zijn. Op de conferentie Disclosing Futures – Rethinking Heritage, op 2 en 3 november in Het Nieuwe Instituut, gaan we in gesprek over de heroriëntatie op de erfgoedtaak en innovatie als voorwaarde voor duurzaam collectiebeheer.
 ‘Twee dagen inspiratie en kennisdeling voor erfgoedprofessionals, ontwerpers en het onderwijs.’


Programma

Het Nieuwe Instituut stelt met samenwerkingspartners en collega-instellingen een rijk en gevarieerd programma samen over de toekomst en de taken van erfgoedinstellingen. De conferentie richt zich op praktijkprofessionals uit de erfgoedsector en hun collega’s in samenwerkingsverbanden bij (landelijke) brancheorganisaties, de overheid of aanpalende sectoren, nationaal en internationaal. Daarnaast worden ook ontwerpers, studenten en onderwijsinstellingen van harte uitgenodigd om deel te nemen. Bekijk het programma onder voorbehoud op de website van Het Nieuwe Instituut.

Registreren

Registratie geeft toegang tot een tweedaags programma vol inspirerende presentaties, intervisiesessies, debatten, workshops, netwerkmomenten en rondleidingen.

Praktische informatie

Dagen en tijden

02/11/2022   10:00 – 18:30
03/11/2022   10:00 – 17:00

Locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

Voertaal: Engels

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van Architectuur Dichterbij en van het programma van de conferentie Disclosing Futures – Rethinking Heritage? Schrijf je dan in voor de AD Nieuwsbrief

Gerelateerde evenementen