COW-a-thon Event

  • Woensdag 28 april 2021

  • Online

  • 14.30-16.15 uur


D

e Digital Preservation Coalition (DPC) organiseert een ‘COW-a-thon Event’ waarin je je eigen digital preservation workflows kunt delen en meteen kunt publiceren op COW – Community Owned Workflows – in een hack-a-thon-achtig event.


COW is een onderdeel van COPTR. Dit Community Owned Preservation Tools Register is het grootste overzicht van preserveringstools dat online beschikbaar is. Het verzamelt informatie over o.a. functionaliteit, licenties, herkomst en gebruikerservaringen van ongeveer 500 tools. COPTR stelt deze informatie beschikbaar aan de hele internationale gemeenschap en wordt breed gebruikt. Tot nu toe was de informatie op COPTR niet gestructureerd en dus niet computer leesbaar.

Binnen het Preserveringstools project van het NDE is er samen met Open Preservation Foudation (OPF), Digital Preservation Coalition (DPC) en ArchiXL gewerkt om deze rijke dataset naar een andere computer leesbare structuur te migreren. Daarvoor is de Semantische MediaWiki gebruikt. Op deze manier wordt straks alle informatie op COPTR bevraagbaar en kan dus breder gebruikt worden door de hele digital preservation community.

Het onderdeel COW verzamelt informatie over workflows en hoe preserveringstools daarin gebruikt worden. Op 28 april organiseert DPC een heuse COW-a-thon, waarin je je eigen digital preservation workflows kunt delen en meteen kunt publiceren op COW. Wie mee wil doen, kan zich tot en met vrijdag 16 april inschrijven op de website van DPC.

Aanmelden voor het event

De week ervoor, op 20 en 22 april, organiseert de Digital Preservaton Coalition een reeks van webinars over digital preservation workflow processes. Meer weten? Hier lees je alles over de webinars en het COW-a-thon Event.

Gerelateerde evenementen