Bootcamp Duurzame Data voor de Heritage Sciences

  • 29 en 30 juni, 1 en 6 juli

  • RCE, Amersfoort

  • 10.00-13.00 uur


B

en je data steward, datamanager, of onderzoeker in de heritage sciences? Ben of word je verantwoordelijk voor het beheren van onderzoeksdata, of ga je onderzoeksdata beheren die verbonden zijn aan de (museale) collectie(s) van jouw organisatie? En wil je meer weten over het Nederlandse E-RIHS netwerk in wording, en je netwerk in de heritage sciences versterken? Dan is deze Duurzame Data Bootcamp iets voor jou.


Beeld: LoboStudioHamburg via pixabay

Programma

In het programma gaan we aan de hand van de thema’s uitdagingen en oplossingen voor digitale duurzaamheid, metadata en duurzaamheidsbeleid aan de slag met het maken van een datamanagementplan. Binnen deze opdracht formuleer je je eigen leerdoelen. Externe specialisten zorgen voor een specifieke introductie vanuit hun eigen vakgebied of organisatie. Voor de inhoud en oefeningen maken we gebruik van de online leeromgevingen van Essentials 4 Data Support en Leren Preserveren, twee gerenommeerde trainingsmodules voor respectievelijk onderzoeksdata en digitale erfgoeddata. De laatste ochtend presenteer je de resultaten van je zoektochten, vastgelegd in je datamanagementplan.

Opzet training

Binnen de training verwerf je de benodigde kennis en vaardigheden doordat het leren zich afspeelt in interactie met coaches, experts en medecursisten. De interactie vindt plaats binnen de vier bijeenkomsten en binnen de online leeromgevingen van Leren Preserveren en Essentials 4 Data support. Je maakt opdrachten, krijgt begeleiding en feedback van de coaches, je werkt samen met vakgenoten en woont presentaties van experts bij. Er is ruimte voor minimaal 8 en maximaal 12 deelnemers.

Reken op een studiebelasting van vier werkdagen. Dat is inclusief de bijeenkomsten in de ochtend. Je bereidt iedere bijeenkomst (thuis) voor.

Gerelateerde evenementen