Bootcamp Duurzame Data voor de Heritage Sciences

  • 29 en 30 juni, 1 en 6 juli

  • RCE, Amersfoort

  • 10.00-13.00 uur


B

Ben je data steward, datamanager, of onderzoeker in de heritage sciences? Ben of word je verantwoordelijk voor het beheren van onderzoeksdata, of ga je onderzoeksdata beheren die verbonden zijn aan de (museale) collectie(s) van jouw organisatie? En wil je meer weten over het Nederlandse E-RIHS netwerk in wording, en je netwerk in de heritage sciences versterken? Dan is deze Duurzame Data Bootcamp iets voor jou.


Beeld: LoboStudioHamburg via pixabay

Programma

In het programma gaan we aan de hand van de thema’s uitdagingen en oplossingen voor digitale duurzaamheid, metadata en duurzaamheidsbeleid aan de slag met het maken van een datamanagementplan. Binnen deze opdracht formuleer je je eigen leerdoelen. Externe specialisten zorgen voor een specifieke introductie vanuit hun eigen vakgebied of organisatie. Voor de inhoud en oefeningen maken we gebruik van de online leeromgevingen van Essentials 4 Data Support en Leren Preserveren, twee gerenommeerde trainingsmodules voor respectievelijk onderzoeksdata en digitale erfgoeddata. De laatste ochtend presenteer je de resultaten van je zoektochten, vastgelegd in je datamanagementplan.

Opzet training

Binnen de training verwerf je de benodigde kennis en vaardigheden doordat het leren zich afspeelt in interactie met coaches, experts en medecursisten. De interactie vindt plaats binnen de vier bijeenkomsten en binnen de online leeromgevingen van Leren Preserveren en Essentials 4 Data support. Je maakt opdrachten, krijgt begeleiding en feedback van de coaches, je werkt samen met vakgenoten en woont presentaties van experts bij. Er is ruimte voor minimaal 8 en maximaal 12 deelnemers.

Reken op een studiebelasting van vier werkdagen. Dat is inclusief de bijeenkomsten in de ochtend. Je bereidt iedere bijeenkomst (thuis) voor.

Gerelateerde evenementen

Deel je beeld: nu aan de slag met IIIF

Na het succesvolle event ‘Deel je beeld: Wat kan je met IIIF’ presenteren we een inspirerend webinar. Hierin hoor je hoe het International Image Interoperability…

Webinar

Maandag 24 juni 2024

Online

15.00. -16.00 uur

    Implementatie
Data-doe-workshop: Aan de slag met Open Refine

In deze workshop van de Datawerkplaats Utrecht ga je aan de slag met Open Refine, een online tool om bulkaanpassingen te doen in je collectieregistratie.…

Woensdag 6 november 2024

Grote Huis Oostbroek, De Bilt

13.30 - 17.00 uur

    Implementatie